ADR Sud Muntenia

182

182_1_2.jpg

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia protesteaza ferm fata de decizia Ministerului Dezvoltariii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, decizie prin care se modifica HG nr. 764/2007 si  care amputeaza practic rolul Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare.
Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, domnul Vasile Silvian Ciuperca a declarat ca decizia MDLPL reprezinta o incercare de re-centralizare: „Intiativa Ministerului de a modifica HG nr. 764/2007 înseamnă practic desfiintarea Comitetelor Regionale de Evaluare  Strategică si Corelare (CRESC). Eliminarea atributiei  de aprobare a listei de proiecte prioritare pentru regiune în vederea finantării în cadrul Programului Operational Regional înseamnă stirbirea rolului CRESC şi totodată „o schimbare a regulilor în timpul jocului”. Mai mult decât atât, în noile conditii impuse de MDLPL, CRESC-ul va avea doar un rol pur decorativ. Refuzăm să mimăm descentralizarea în conditiile în care acest concept  fie nu este înteles, fie este eludat cu bună stiintă de către reprezentantii Guvernului; din acest motiv cerem de urgentă o întrunire a tuturor factorilor interesati”.
Până în acest moment, Comitetul avea responsabilitatea evaluării strategice a proiectelor depuse la nivel regional si stabilea prioritizarea lor. Aceste proiecte urmau să primească finantare din cadrul Programului Operational Regional. Pentru perioada 2007-2013, regiunea Sud Muntenia va beneficia de o finantare de 630 milioane de Euro din acest program. La baza fundamentarii HG nr. 764/2007 stătea principiul descentralizarii  in vederea asigurarii unui parteneriat între regiuni si nivelul central de implementare.

Alte știri ADR Muntenia