ADR Sud Muntenia

335

335_1_2.jpg
În perioada 1 – 2 octombrie, preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Vasile Silvian Ciupercă, împreună cu directorul adjunct Organism Intermediar din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Mariana Vişan, au participat la Forumul de Afaceri dedicat României şi atragerii investitorilor germani în domeniul dezvoltării infrastructurii. Evenimentul a fost organizat la München de către Consulatul German al României.
Printre participanţii la această întrunire s-au numărat şi Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii,  Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, şi Cristian Mateescu, consilier economic în cadrul Biroului München, ce coordonează relaţiile economice şi comerciale ale României cu landul Bavaria.
În cadrul forumului, reprezentanţii români ai instituţiilor centrale şi locale, firmelor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor patronale au avut prilejul de a discuta direct cu partenerii germani în vederea atragerii de investitori şi iniţierii de proiecte de investiţii şi cooperare în domeniul dezvoltării  infrastructurii de transport (autostrăzi, şosele, tuneluri, poduri) şi mediu (staţii de epurare, canalizare şi aducţiune apă curentă).
Preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a prezentat în cadrul acestui eveniment caracteristicile geografice şi potenţialul de dezvoltare ale regiunii Sud Muntenia. Astfel, domnia sa a vorbit partenerilor germani despre avantajul oferit de localizarea geografică a regiunii, a treia ca mărime din România, ce este amplasată pe traseul unor importante coridoare de transport paneuropene, despre profilul diversificat al industriei, existenţa resurselor naturale (petrol, gaze, cărbune, ape minerale) şi, nu în ultimul rând, despre potenţialul turistic al regiunii, localizat cu precădere în partea de nord. Sudul regiunii, în special zona riverană fluviului Dunărea, deţine un potenţial turistic neexploatat suficient până în prezent, dar care în timp poate deveni prin investiţii susţinute o alternativă la turismul clasic montan.

Diana Neagu
Expert, Serviciul Comunicare

Alte știri ADR Muntenia