ADR Sud Muntenia

469

469_1_2.jpg
Marţi, 30 noiembrie 2010,  a  avut loc, la Călăraşi, evenimentul oficial de inaugurare a noului sediu al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.  Cu această ocazie au fost invitate să participe numeroase  oficialităţi, respectiv actuali şi foşti membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reprezentanţi ai  Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ai autorităţilor publice locale,  ai mediului de afaceri, mass-media regională etc.
Construirea sediului ADR Sud Muntenia s-a realizat cu sprijin financiar de la Uniunea Europeană. Astfel, în data de 28 noiembrie 2008, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de beneficiar, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Construire sediul pentru ADR Sud Muntenia în municipiul Călăraşi”, investiţie finanţată de Uniunea Europeană cu fonduri nerambursabile, prin programul PHARE 2006 Coeziune  Economică şi Socială „Sprijinirea ADR-urilor pentru reabilitarea /construcţia /achiziţia de sedii” linia de buget RO-PHARE-2006/018-147.04.01.05.02. Finanţarea nerambursabilă a proiectului a fost de  675.000 de euro, iar valoarea totală a proiectului s-a ridicat la suma de  1,1 milioane de euro.
Realizarea proiectului „Cu gândul în viitor, construim în prezent” a  condus la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă a angajaţilor şi va permite dezvoltarea serviciilor oferite prin creşterea numărului de angajaţi. Acest lucru va determina o creştere a ratei de absorbţie a fondurilor nerambursabile ca urmare a creşterii personalului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, personal care va putea oferi consultanţă la un număr mult mai mare de potenţiali beneficiari de fonduri nerambursabile. „Ca orice obiectiv important, construirea acestui edificiu nu s-a putut dezvolta decât ca rod al unei activităţi de echipă. Şi când spun echipă, de fapt mă gândesc la o echipă de echipe, a căror acţiune sinergică a făcut posibilă finalizarea acestui sediu”, a declarat Liviu Muşat, directorul Agenţiei.
Sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este amplasat pe un teren cu o  suprafaţă de 1.692 mp, în strada General Constantin Pantazi, nr. 7A, la ieşirea de vest din municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi. Clădirea este de tip D + P + 3E şi are o suprafaţă construită desfăşurată de 2.025 mp. 
Agenţia pentru Dezvoltare Sud Muntenia a început să funcţioneze din anul 1999, şi a luat fiinţă ca urmare a apariţiei primei legi a dezvoltării regionale, Legea nr. 151/1998. Ulterior aceasta a fost înlocuită cu Legea nr. 315./2004, care, în prezent, guvernează domeniul politicilor de dezvoltare regională. Agenţia   are 81 de angajati  (la 8 noiembrie 2010) şi îşi desfăşoară activitatea în toate cele şapte judeţe componente ale Regiunii (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman). Sediul central al instituţiei  se află în municipiul Călăraşi, iar în celelalte şase judeţe, Agenţia este reprezentantă  de câte un birou judeţean unde îşi desfaşoară activitatea câte doi sau
trei angajaţi.

Daniela Traian
Şef Serviciu Comunicare

Alte știri ADR Muntenia