ADR Sud Muntenia

61

61_1_2.jpg
In perioada 9-10 Octombrie 2007, Agentia pentru Dezvoltare Regionala SUD MUNTENIA a organizat la Târgoviste, in cadrul proiectului RIS “Inoveaza Sud Muntenia” - seminarul “Sistemul Regional de Inovare in România – schimb de experienta, realizarea de viitoare sinergii”.

La evenimentul de la Târgoviste  au participat reprezentantii Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Nord Vest, Nord Est, Sud Est si Bucuresti Ilfov, institutii  ce implementeaza in acest moment proiecte de tip RIS. Proiectele RIS au ca scop elaborarea Strategiilor de Inovare Regionala care vor determina  crearea unui climat cat mai propice inovarii ca si politica de dezvoltare regionala.

Seminarul a beneficiat de prezenta reprezentantului Comisiei Europene, dl. Sven SCHADE, Ofiter de Proiect responsabil de cele cinci proiecte RIS  aflate in derulare in România, precum si a trei  dintre partenerii straini care contribuie cu experienta lor la implementarea cu succes a acestor proiecte : META Group, METRON si Etruria Innovazione. Toate cele cinci  proiecte aflate intr-un stadiu avansat de implementare vor fi finalizate in cursul anului urmator, urmand astfel ca inca cinci  regiuni din Romania sa beneficieze de un document de referinta in domeniul cercetarii-dezvoltarii-inovarii (CDI) si de o platforma de lansare pentru proiecte ulterioare.

Odata cu asistarea implementarii proiectelor pilot ce vor rezulta in urma celor cinci  proiecte, se preconizeaza formalizarea unui cadru de coordonare a activitatilor viitoare in domeniul CDI, prin crearea unei retele nationale care sa faciliteze comunicarea si sa focalizeze eforturile sustinute la nivelul regiunilor de dezvoltare. In acest scop, s-a convenit ca finalizarea celor cinci  proiecte sa fie marcata printr-o prima manifestare comuna de anvergura, la nivel national, constituindu-se intr-un veritabil Forum al Inovarii.

Detalii suplimentare despre acest eveniment si despre fiecare din aceste proiecte pot fi gasite pe site-urile: www.adrmuntenia.ro, www.innsom.ro, www.nord-vest.ro, www.adrnordest.ro, www.adrse-arise.ro, www.adrbi.ro.


Gilda Niculescu
Coordonator proiect Ris/InnSoM

Alte știri ADR Muntenia