Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, a participat, la invitația primarului municipiului Pitești, Cristian Gentea, la evenimentul organizat pentru a marca împlinirea a 635 de ani de la prima atestare documentară a orașului. În cadrul ședinței festive a Consiliului Local al municipiului Pitești, Directorul ADR Sud-Muntenia a fost premiat pentru contribuția esențială adusă la dezvoltarea regională, primind din partea edilului, Cristian Gentea, o plachetă aniversară.
Piteștiul este unul dintre cele mai vechi orașe din Țara Românească, alături de Curtea de Argeș, apoi Câmpulung, Brăila și Roșiorii de Vede. Atestarea documentară a Piteștiului datează din vremea lui Mircea cel Bătrân, în data de 20 mai 1388.
Principalele obiective ale administrației piteștene sunt dezvoltarea continuă a orașului și diminuarea decalajelor importante față de Europa. De la înființare și până în prezent, Consiliul Local Pitești a finanțat sau cofinanțat proiecte pentru realizarea investițiilor în: infrastructura rutieră; construirea, modernizarea sau reabilitarea școlilor și grădinițelor; servicii; educație civică. De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe dezvoltarea orașului prin accesarea proiectelor cu finanțare europeană.
În cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Primăria municipiului Pitești implementează 12 proiecte cu fonduri Regio, a căror valoare totală este de 227.937.282 lei, valoarea eligibilă fiind de 193.130.492,69 lei.
La nivelul regiunii de dezvoltare Sud – Muntenia au fost transmise până acum 2.175 de cereri de finanțare care au o valoare totală de 20,60 miliarde de lei, solicitând fonduri publice de peste 18,12 miliarde de lei. Pentru 925 dintre ele au fost semnate contracte de finanțare în valoare totală de 9,97 miliarde de lei și fonduri nerambursabile solicitate de 7,9 miliarde de lei. Sumele includ și aplicația al cărui beneficiar unic este ANCPI, în cadrul Axei prioritare 11 – „Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru şi cartea funciară”, și care are o valoare totală de aproape 1,44 de miliarde de lei, respectiv o valoare nerambursabilă de peste 1,22 miliarde de lei.