ADR Sud Muntenia

94

94_1_2.jpg
Peste 4,5 milioane de Euro vor fi disponibile in Regiunea Sud Muntenia pentru realizarea de proiecte in domeniul protectiei mediului


Aproximativ 100 de persoane au participat la lansarea Schemei de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu finantat din Phare CES 2006. Evenimentul  a fost organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia in data de  6 martie 2008 la Ploiesti,  Sala de sedinte a Consiliului Judetean Prahova .

Beneficiarii fondurilor pot fi autoritatile publice locale din localitatile cu maximum 50.000 de locuitori si care au responsabilitati in domeniul gestionarii deseurilor sau gospodaririi apelor si a apelor uzate. Valoarea finantarii nerambursabile nu poate depasi 90% din valoarea totala a costurilor eligibile ale proiectului si trebuie sa se incadreze intre urmatoarele praguri valorice: 100.000 Euro – suma minima si 1.000.000 Euro – suma maxima.

Principalele categorii de activitati de investitie care pot primi finantare in cadrul sectorului de gestionare a deseurilor sunt: statii de pre-tratare bio-mecanica a deseurilor menajere, platforme de compostare, colectarea si transportul deseurilor municipale, colectare selectiva, sisteme de salubrizare si spatii pentru depozitare temporara.

Principalele categorii de activitati de investitie care pot primi finantare in cadrul sectorului de gospodarire a apei si a apelor uzate sunt: reabilitarea, modernizarea retelelor de apa potabila si a sistemelor de tratare a acestora, reabilitarea, modernizarea retelelor de canalizare si a sistemelor de epurare a apelor uzate, reducerea pagubelor produse de fenomene meteorologice de risc, prin luarea de masuri de protectie impotriva inundatiilor si a altor potentiale calamitati in zona si/sau a efectelor acestora, asigurarea de apa potabila de calitate buna si protectia impotriva nutrientilor generati de activitatile agricole.


Ghidul solicitantului poate fi descarcat de pe site-ul www.adrmuntenia.ro , sectiunea Asistenta financiara pre-aderare si de la bugetul de stat/ Biblioteca.  De la aceeasi adresa poate fi procurat si CORRIGENDUM nr. 1 .


Cererile de finantare pot fi depuse pana pe data de 25 aprilie 2008, orele 16,00, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, cod 910019, Calarasi, judet Calarasi. Persoana de contact pentru acesta Schema de finantare este domnul George Piperea, Sef Serviciu Contractare si monitorizare proiecte PHARE / Non Phare, tel. 0242-331-769, fax 0242-313-167, e-mail: dezvoltare@adrmuntenia.ro .

 

 

Alte știri ADR Muntenia