ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, prezentă la „Întâlnirea națională Enterprise Europe Network România”

În perioada 20-21 iunie 2024, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, reprezentată de Andreea Tudose, expert Serviciul Proiecte și Relații Internaționale, Direcția Dezvoltare, a participat la Întâlnirea Națională Enterprise Europe Network România. Evenimentul a avut loc la Sibiu unde au fost prezenți membrii  consorțiilor EEN din România.  

În prima zi a evenimentului, în cadrul sesiunii de deschidere, au fost evidențiate realizările și obiectivele viitoare din cadrul Enterprise Europe Network. Discuțiile au fost organizate în jurul a patru piloni: Ecosistemul industrial al economiei sociale; Servicii de sustenabilitate și reliență disponibile în cadrul EEN; Sinergiile Rețelei EEN în vederea creșterii sprijinului pentru companii (bune practici și pași necesari); Îmbunătățirea comunicării la nivel național pentru EEN România.

Pe agenda evenimentelor din cea de-a doua zi s-au regăsit subiecte precum: rezultatele raportului intermediar; provocări curente și măsuri de atenuare propuse; acțiuni premergătoare EEN 2025 – 2029; bune practici în furnizarea de servicii EEN și povești de succes. De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată schimbului de experiențe dintre consultanții EEN România prezenți, în vederea valorificării bunelor practici și a îmbunătățirii serviciilor oferite.

Proiectul „PROSME – Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network”, facilitează accesul IMM-urilor la piețele europene și internaționale și stimulează orientarea IMM-urilor spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare. În plus, rețeaua contribuie și la consolidarea competitivității și durabilității întreprinderilor europene care încearcă să exploateze noile oportunități apărute atât pe piață unică, cât și în țările terțe. Proiectul este implementat de un consorțiu format din 14 parteneri din România, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, fiind unul dintre parteneri.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla accesând: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-prosme-2/static/1671

1_4.jpeg
4.jpeg
2_5.jpeg

Alte știri ADR Muntenia