ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia a organizat întâlnirea de lucru cu stakeholderii Proiectului Social Green

Marți, 26 octombrie 2021, reprezentanții ADR Sud Muntenia au organizat online, prin intermediul aplicației ZOOM, întâlnirea actorilor interesați de revizuirea politicilor privind locuințele sociale ecologice în cadrul proiectului „Social Green - Politici regionale pentru locuințe sociale ecologice”.

În cadrul evenimentului, participanții au fost informați că Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a aplicat în cadrul apelului 5 de proiecte al Programului Interreg Europe pentru finanțarea unor activități suplimentare, în vederea analizării efectelor pandemiei Covid-19 în domeniul politicilor regionale aferente locuinţelor sociale ecologice, adresate prin proiectul Social Green. Astfel, Comitetul de Monitorizare al Programului Interreg Europe a aprobat prelungirea perioadei de implementare a proiectului cu 12 luni (1 octombrie 2021 – 30 septembrie 2022). În cadrul reuniunii au fost prezentate noile activități care se vor desfășura în perioada următoare precum și rezultatele proiectului până la acest moment. În perioada următoare, ADR Sud Muntenia își dorește ca în cadrul proiectului să analizeze impactul pandemiei asupra persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile ce au rămas fără locuri de muncă, crescând astfel cererea de locuințe sociale și adâncind nivelul de sărăcie energetică.

Totodată vor fi identificate și provocările politice și logistice pentru implementarea intervențiilor de politică regională, care au fost, de asemenea, afectate de COVID-19. Unele din acestea sunt: disponibilitatea finanțării cauzate de prioritizarea politicii regionale sau provocările în ceea ce privește implementarea proiectelor de energie verde. Pentru a veni în întâmpinarea acestor provocări, Social Green urmărește să sprijine învățarea regională, dezvoltarea capacităților și a intervențiilor în vederea atenuării impactului COVID-19, și pentru a dezvolta programe politice viitoare mai reziliente.

Întâlnirea a avut și o parte interactivă, conceperea unei Analize SWOT în Regiunea de dezvoltare Sud – Muntenia pe tema „Efectelor pandemiei Covid-19 în domeniul politicilor regionale pentru locuințele sociale ecologice, adresat prin proiectul Social Green”, lucru care a dus la discuții pe subiecte diferite, cum ar fi reabilitarea energetică, eradicarea sărăciei energetice și influențele pandemiei COVID-19.

În cadrul acestui eveniment a fost prezentat și proiectul „DepoSIT – Dezvoltarea și testarea Instrumentului European de Audit al Inovării pentru Inovare Socială” în care ADR Sud-Muntenia este partener.

Mai multe detalii despre proiectul Social Green puteți obține de pe site-urile:

Alte știri ADR Muntenia