ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia a organizat prima întâlnire a Stakeholder Group din cadrul proiectului DESICE

În data de 25 septembrie 2024, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, prin intermediul Serviciului Proiecte și Relații Internaționale, Direcția Dezvoltare, a organizat prima întâlnire a grupului de stakeholderi în cadrul proiectului DESICE – „Îmbunătățirea economiei circulare prin design inovativ de produs”, finanțat prin Programul Interreg Europe.

Evenimentul a avut loc la sediul central al Agenției, din municipiul Călărași și a reunit reprezentanți ai autorităților publice locale și experți din cadrul organizației partenere. Scopul întâlnirii a fost de a prezenta o imagine de ansamblu asupra proiectului și de a discuta activitățile desfășurate până în momentul de față, precum și exemple de bune practici internaționale din domeniul economiei circulare.

Printre exemplele aduse în atenție s-au numărat inițiativele din orașul Salonic, Grecia, privind designul circular și servicii inovative oferite atât cetățenilor, cât și designerilor de produse. Aceste bune practici au fost  vizitate și prezentate în cadrul unei vizite de studiu organizate în cadrul proiectului.

Obiectivele DESICE vizează îmbunătățirea politicilor regionale și locale, vizând creșterea capacității designerilor de a integra economia circulară în procesele lor creative, cu accent pe utilizarea materialelor sustenabile și proiectarea produselor cu un ciclu de viață prelungit.

Eveniemntul de la Călărași a reprezentat un pas important în crearea unui dialog constructiv între actorii regionali pentru a stimula dezvoltarea unei economii circulare durabile.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla accesând link-ul următor: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-desice/static/1917

 

Alte știri ADR Muntenia