ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia a participat la prima întâlnire de monitorizare a implementării proiectului DESICE

În data de 11.09.2024, ora 12:00, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, prin Serviciul Proiecte și Relații Internaționale, Direcția Dezvoltare, a participat la Prima întâlnire de monitorizare a implementării proiectului DESICE - „Îmbunătățirea ECONOMIEI CIRCULARE prin design inovativ de produs”, finanțat prin Programul Interreg Europe.

Evenimentul a fost organizat online, la întâlnire participând membrii consorțiului ANATOLIKI SA Organizația pentru Dezvoltare Locală din Grecia, având rolul de lider de proiect, Consiliul Economic al Flandrei de Est (Economische Raad voor Oost-Vlaanderen vzw - EROV) din Belgia, Agenția de Dezvoltare Regională din Gorenjska, Slovenia, Municipalitatea Salonic din Grecia, Centrul Lituanian de Inovare - Instituție Publică din Lituania, UPI Emilia Romagna din Italia, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Muntenia din Romania și Asociația Municipiilor din județul Tartu din Estonia.

Fiecare dintre parteneri a prezentat activitațile desfășurate în primul semestru. Liderul de proiect, ANATOLIKI SA Organizația pentru Dezvoltare Locală din Grecia, a prezentat cateva idei principale în ceea ce priveste prima raportare a proiectului. Evenimentul a fost încheiat cu o sesiune de concluzii și discuții finale.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: îmbunătățirea implementării politicilor regionale și locale care vizează sporirea capacității designerilor de produse în economia circulară și sporirea capacității circulare a designerilor în ceea ce privește proiectarea produselor și utilizarea materialelor cu ciclu de viață mai lung.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla accesând link-ul următor: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-desice/static/1917

 

Alte știri ADR Muntenia