ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, la Conferința finală a Proiectului SinCE-AFC

În perioada 8-9 iunie a.c., Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, prin reprezentanții săi, Daniela Traian, director Direcția Dezvoltare și Monica Măgureanu, șef Serviciu Proiecte și Relații Internaționale, au participat la Salonic, Grecia, la Conferința finală a proiectului SinCE-AFC „Consolidarea spiritului antreprenorial al IMM-urilor din lanțul agroalimentar în tranziția către economia circulară”, organizată de către ANATOLIKI, Agenția pentru Dezvoltare a Autorităților Locale din Estul Salonicului, liderul de proiect. La eveniment au participat trei stakeholderi din partea Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, vicepreședinte și Georgiana Lenkiewicz, șef Serviciu Achiziții publice, iar din partea Asociației Oamenilor de Afaceri din Argeș- Alexandru Șerban, președinte executiv.

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile. În prima zi a avut loc întâlnirea partenerilor proiectului, unde s-au discutat rezultatele implementării planurilor de acțiune elaborate de către parteneri, impactul acestora asupra instrumentelor de politică vizate precum și raportarea finală a proiectului. În cea de-a doua zi, a avut loc Conferința la care au participat reprezentanții Secretariatului Comun al Programului Interreg Europe, partenerii proiectului și reprezentanții ai stakeholderilor din toate țările partenere. În cadrul acesteia, au fost prezentate rezultatele proiectului Since-AFC, ulterior având loc două sesiuni de dezbateri cu privire la bunele practici din țările partenere precum și planurile de acțiune și implementarea acestora pe parcursul celei de-a doua etape de implementare a proiectului.

Proiectul SinCE-AFC s-a desfășurat în două etape. Prima etapă de Învăţare și schimb de experiență la nivel interregional”, s-a desfășurat pe parcursul a 6 semestre (01.08.2019-31.07.2022). În aceasta perioadă au avut loc următoarele activităţi: ateliere tematice, conferinţe internaţionale, evenimente locale de diseminare, vizite de studiu, programe interregionale pentru schimb de experienţă. La finalizarea primei etape de implementare, ADR Sud-Muntenia a realizat un plan de acţiune în vederea îmbunătățirii politicilor aferente domeniilor vizate de proiect.

Cea de-a doua etapă, Monitorizarea implementării Planului de Acţiune”, s-a derulat pe parcursul a două semestre (01.08.2022-31.07.2023). În aceasta perioada au avut loc următoarele activităţi: monitorizarea implementării planului de acţiune, comunicarea şi diseminarea, activități de management şi coordonare.

Proiectul SinCE-AFC, al căruit coordonator a fost Agenția pentru Dezvoltare Locală a Autorităților Locale din Estul Salonicului - ANATOLIKI S.A, Grecia, s-a implementat într-un consorțiu format din nouă parteneri: Regiunea Centrală a Macedoniei, Autoritatea de Management pentru Fondul de Dezvoltare regională, Salonic, Grecia, Orașul Metropolitan Bologna, Italia, Universitatea din Bologna, Italia, Consiliul Județean HAJDU-BIHAR, Ungaria, Consiliul Județean Donegal, Irlanda, Prefectura Regiunii Wielkopolska, Polonia, ADR Sud -Muntenia, Romania, orașul Devnya.

Obiectivul general al proiectului SinCE-AFC a vizat îmbunătățirea politicilor în domeniul strategiilor regionale de inovare prin facilitarea mecanismelor orizontale care susțin și sporesc spiritul antreprenorial al IMM-urilor în sectorul agroalimentar prin exploatarea oportunităților de economie circulară. Mai multe detalii cu privire la Proiectul Since-AFC puteți afla accesând: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-sinceafc/static/1202

 

 

 

Alte știri ADR Muntenia