ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, la primul workshop de transfer de cunoștințe și seminar de transfer de know-how al proiectului Danube4SEecosystem, în Croația

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în calitate de lider de proiect, reprezentată de Monica Măgureanu, șef Serviciu Proiecte și Relații Internaționale a participat, împreună cu Alexandra Pîrlea, expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene în cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, partener strategic asociat în cadrul proiectului, la primul workshop de transfer de cunoștințe și seminar de transfer de know-how al proiectului Danube4SEecosystem care a avut loc la Sveti Martin na Muri, Croația, în perioada 18-19 iunie 2024.

ADR Sud-Muntenia, în calitate de lider de proiect, a participat activ la cele două evenimente în cadrul cărora s-au discutat politicile la nivel european privind economia socială, planul de acțiune al Comisiei Europene cu privire la economia socială, contextul național în țările partenere privind nevoile și provocările cu care se confruntă întreprinderile sociale precum și modalitățile de transfer de cunoștințe și asigurarea unei bune diseminări a rezultatelor proiectului, a bunelor practici identificate precum și a instrumentelor dezvoltate.

La eveniment au participat partenerii proiectului, printre care și cel de-al doilea partener din România, Advanced Technology Systems, precum și întreprinderi sociale din Croația și Slovenia, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale din regiunea Međimurje, Croația.

Evenimentul s-a dovedit a fi unul de succes, toți participanții contribuind în mod activ pentru identificarea de acțiuni cheie care vor face parte din strategia și planul de acțiune al proiectului care au ca obiectiv sprijinirea dezvoltării economiei sociale în Regiunea Dunării prin sprijinirea colaborării întreprinderilor sociale cu autoritățile publice locale.

Proiectul Danube4SEecosystem „Consolidarea dezvoltării Economiei Sociale prin implicarea Autorităților Publice Locale în ecosistemul de sprijin al întreprinderilor sociale pentru o piață a muncii mai incluzivă în regiunea Dunării” este finanțat în cadrul apelului 1 al Programului pentru Regiunea Dunării, Axa Prioritară 3 – O regiune a Dunării mai socială, Obiectiv Specific 3.1 – O piață a muncii accesibilă, incluzivă și eficientă.

Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta politicile publice la nivel local pentru susținerea ecosistemului de întreprinderi sociale din regiunea Dunării. Perioada de implementare a proiectului: 01 ianuarie 2024- 30 iunie 2026. Bugetul total al proiectului: 1.883.344,50 euro, din care bugetul ADR Sud-Muntenia este de 259.500 euro. Contribuția ADR SM în proiect este de 2% - 5.190 euro.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla accesând site-ul ADR Sud-Muntenia  https://www.adrmuntenia.ro/danube4seecosystem/static/1858.

Alte știri ADR Muntenia