ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, la Workshop-ul inițiat de Comisia Europeană – DG Regio adresat liderilor de proiect

În perioada 03-04 iulie 2024, Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, reprezentată de Andreea Tudose, expert Serviciul Proiecte și Relații Internaționale, Direcția Dezvoltare, a participat la Workshop-ul organizat în cadrul Proiectului-pilot privind consolidarea capacității beneficiarilor, inițiat de Comisia Europeană – DG Regio și implementat în cooperare cu OCDE. Evenimentul a avut loc la Budapesta, Ungaria, fiind prezenți liderii proiectelor finanțate în cadrul Programului pentru Regiunea Dunării – Apelul 1, precum și reprezentanți ai Punctelor Naționale de Contact, ai organismelor care asigură Controlul de Prim Nivel și ai altor actori-cheie din țările din Regiunea Dunării.  

                Prima zi a evenimentului a fost dedicată unei sesiuni de lucru tip focus grup. Discuțiile au fost moderate de reprezentații OCDE și s-au concentrat asupra experienței liderilor de proiect în ceea ce privește scrierea, contractarea și implementarea proiectelor finanțate în cadrul Apelului 1 al Programului pentru Regiunea Dunării – provocări, bune practici, sinergii etc.

A doua zi a evenimentului a început cu o sesiune introductivă, cuvântul fiind luat, pe rând, de către reprezentanți ai Autorității de Management a Programului pentru Regiunea Dunării, ai Comisiei Europene și, respectiv, OCDE. Prima parte a reuniunii a constat într-un exercițiu intitulat „Priorități pentru consolidarea capacității beneficiarilor”, în cadrul căruia participanții au lucrat în patru grupuri, cu teme de discuție specifice: Personal și organizare AM în vederea consolidării capacității beneficiarilor; Strategie, implementare și măsurare a performanței pentru consolidarea capacității beneficiarilor; Comunicare, implicare și parteneriat cu beneficiarii;  Factori și condiții de natură externă pentru  consolidarea capacității beneficiarilor. Ulterior, păstrând componența grupurilor și temele din prima parte a zilei, participanții au discutat acțiuni concrete care ar putea fi întreprinse în vederea consolidării capacității beneficiarilor.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia este singura organizație din România care are calitatea de lider de proiect în cadrul Programului pentru Regiunea Dunării – Apelul 1. Danube4SEecosystem – Consolidarea dezvoltării economiei sociale prin implicarea Autorităţilor Publice Locale în ecosistemul de sprijin al întreprinderilor sociale pentru o piață a muncii mai incluzivă în regiunea Dunării este proiectul coordonat de către ADR Sud-Muntenia. Consorțiul este format din 14 parteneri din Regiunea Dunării. Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta în comun politici inovatoare pentru întreprinderile sociale prin implicarea autorităților publice locale în ecosistemul de sprijinire a întreprinderilor sociale, pentru a spori ocuparea incluzivă în regiunea Dunării, sprijinind în același timp funcționarea sustenabilă a acestora.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla accesând: https://www.adrmuntenia.ro/danube4seecosystem/static/1858

4_0.jpeg
2_7.jpeg
1_5.jpeg

Alte știri ADR Muntenia