ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia: O poartă deschisă către oportunități comerciale cu China

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia a avut plăcerea de a primi în cursul zilei de azi o delegație oficială din orașul Datong, provincia Shanxi, China. La întâlnirea desfășurată la sediul Agenției, delegația chineză, condusă de doamna Ai Lingyu, director adjunct al Comitetului Municipal Datong, a discutat cu directorul general al ADR Sud-Muntenia, Liviu Gabriel Muşat, despre oportunitățile de colaborare între cele două regiuni.

În contextul aniversării a 75 de ani de relații diplomatice româno-chineze, întâlnirea a avut ca scop explorarea inițiativelor economice care pot întări parteneriatul dintre cele două țări.

Această întâlnire subliniază importanța colaborării internaționale. Ne dorim să dezvoltăm relații comerciale puternice și sustenabile, bazate pe reciprocitate și transparență”, a declarat Liviu-Gabriel Muşat.

Delegația română a subliniat potențialul economic al regiunii Sud-Muntenia, prezentând impactul fondurilor europene asupra dezvoltării locale, în timp ce delegația chineză a prezentat evoluțiile din agricultură și industrie din Datong.

Un alt aspect important discutat a fost oportunitatea de a dezvolta un schimb de experiență și bune practici între regiunea Sud-Muntenia și Shanxi dar și de promovare a turismului între acestea.

Întâlnirea a continuat cu o vizita a delegației în municipiul Călărași, unde au avut ocazia să observe efectele pozitive ale proiectelor finanțate prin fonduri europene. De la regenerarea urbană, incluzând reabilitarea centrului istoric, crearea de zone verzi, până la modernizarea infrastructurii publice de transport dar și eficientizarea energetică a spitalului, aceste inițiative demonstrează angajamentul comunității locale față de dezvoltarea durabilă și sustenabilă.

Delegația chineză a fost impresionată de inovațiile și soluțiile implementate deja, având ocazia să viziteze Fermele Iliuță din județul Călărași, unde s-au purtat discuții despre posibile metode inovatoare și schimburi de bune practici.

La finalul întâlnirii, doamna Ai Lingyu a transmis mulțumiri conducerii ADR Sud-Muntenia pentru informațiile oferite și a exprimat disponibilitatea de a relua dialogul în vederea unor colaborări viitoare.

Întâlnirea dintre ADR Sud-Muntenia și delegația chineză a scos în evidență perspectivele promițătoare de colaborare între cele două părți. Prin încurajarea investitorilor chinezi să participe la dezvoltarea regională, ADR Sud-Muntenia se aliniază la obiectivele sale strategice de creștere economică și de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor. Cu o abordare proactivă și o strategie bine definită, acest parteneriat poate aduce beneficii semnificative pentru ambele părți și poate facilita schimburi mutuale de experiență și cunoștințe în diverse domenii.

Alte știri ADR Muntenia