ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia organizează „Prima întâlnire a Stakeholder Group – proiect Danube4Seecosystem”

În data de 26.06.2024, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, prin Serviciul Proiecte și Relații Internaționale, Direcția Dezvoltare, a organizat prima întâlnire a Stakeholder Group, în cadrul proiectului Danube4SEecosystem. Evenimentul a fost organizat în format online, printre participanți fiind reprezentanții actorilor interesați de la nivel regional – autorități publice locale, precum și experții din cadrul organizației partenere a ADR Sud-Muntenia în proiect, Advanced Tehnology System, din Târgoviște, Dâmbovița.

Întâlnirea a fost deschisă de Daniela Traian, Director Direcția Dezvoltare, ADR Sud-Muntenia, care a adresat un cuvânt  de bun venit participanților și a formulat o scurtă descriere a proiectului pentru a crea o imagine de ansamblu asupra acestuia. Conform agendei, Monica Măgureanu, Șef Serviciu Proiecte și Relații Internaționale, a susținut o prezentare a proiectului Danube4Seecosystem și a principalelor activități desfășurate până în prezent.

În cadrul întâlnirii s-au prezentat și reperele cheie din analiza stakeholderilor ecosistemului de economie socială din România. Astfel, au fost aduse în atenția participanților datele obținute în urma interpretării rezultatelor unui sondaj de opinie aplicat pentru evaluarea nevoilor și a provocărilor întreprinderilor sociale din regiunea Dunării, cu privire la: sustenabilitatea afacerii, necesitățile privind dezvoltarea abilităților de management al companiei, precum și colaborarea cu autoritățile publice locale.

Evenimentul a fost încheiat cu o sesiune de concluzii și discuții finale, prilej cu care participanții din partea actorilor interesați de la nivel regional și-au exprimat deschiderea și sprijinul privind proiectul Danube4Seecosystem, manifestând, totodată, dorința de a-și îmbunătăți capacitățile în ceea ce privește domeniul economiei sociale prin intermediul proiectului.

Proiectul „Danube4SEecosystem – Consolidarea dezvoltării Economiei Sociale prin implicarea Autorităților Publice Locale în ecosistemul de sprijin al întreprinderilor sociale pentru o piață a muncii mai incluzivă în regiunea Dunării” este finanțat în cadrul apelului 1 al Programului pentru Regiunea Dunării, Axa Prioritară 3 – O regiune a Dunării mai socială, Obiectiv Specific 3.1 – O piață a muncii accesibilă, incluzivă și eficientă. Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta politicile publice la nivel local pentru susținerea ecosistemului de întreprinderi sociale din regiunea Dunării. Proiectul este implementat de un consorțiu format din 10 organizații partenere, din 9 țări diferite, printre care și ADR Sud-Muntenia.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla accesând: https://www.adrmuntenia.ro/danube4seecosystem/static/1858

Screenshot-2024-06-26-111057_0.jpg
Screenshot 2024-06-26 112814.png
Screenshot 2024-06-26 112641.png
Screenshot 2024-06-26 112419.png

Alte știri ADR Muntenia