Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a participat, la invitația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la aniversarea a 511 ani de la prima atestare documentară a județului. Pentru a marca acest moment istoric, în perioada 31 mai - 4 iunie 2023, se desfășoară „Zilele Județului Dâmbovița”.
În cadrul celei de-a doua ediții a „Galei de excelență a județului Dâmbovița”, care a deschis seria de evenimente, au fost celebrați și recompensați acei oameni care „și-au construit viața sub semnul unui concept - perseverența”, pentru contribuția adusă în complexul proces de transformare și promovare a județului Dâmbovița.
Directorul general al ADR Sud-Muntenia a primit, în numele Agenției și în semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția avută la dezvoltarea județului Dâmbovița, precum și pentru perseverența și excelența din întreaga activitate, o Diplomă de Excelență și o plachetă.
Corneliu Ștefan, președintele C.J. Dâmbovița, a declarat în deschiderea evenimentului:
Corneliu Ștefan, președintele C.J. Dâmbovița, a declarat în deschiderea evenimentului:
„Cei 511 ani de la prima atestare scrisă a județului sunt un bun prilej de a recunoaște performanțe remarcabile și de a valida munca de o viață a unor oameni care au excelat în diferite domenii. Astăzi onorăm excelența oamenilor de lângă noi. Este un moment special, în care le mulțumim tuturor celor care au reușit să schimbe în bine viața județului nostru, dar și modul în care județul Dâmbovița este perceput. Contribuția domniilor dumneavoastră se regăsește în tot ceea ce se clădește în județul nostru. De aceea, vreau să vă asigur de tot respectul meu pentru tot ceea ce faceți în folosul comunității dâmbovițene. Sunt mândru că pot lucra cu dumneavoastră în toate proiectele pe care Dâmbovița le are astăzi. Ei sunt oamenii care și-au depășit de foarte multe ori limitele și care, pentru mare parte dintre noi, sunt o sursă de inspirație. Vor fi premiați oameni care și-au pus amprenta asupra a tot ceea ce înseamnă dezvoltarea județului nostru, influențând în bine viața comunității noastre. Sunt un exemplu demn de urmat și suntem mândri să îi avem lângă noi.”
Liviu Mușat, onorat de distincție, a declarat: „Județul Dâmbovița ne este de-a dreptul și de-a pururi la inimă datorită oamenilor care îl însuflețesc și pe care i-am cunoscut în cei aproape 25 de ani de activitate și pentru setea neostoită de a rezolva problemele cu care comunitatea dâmbovițeană se confruntă, cu ajutorul fondurilor europene. Județul Dâmbovița înseamnă județul cu cea mai mare dinamică de dezvoltare din Regiunea Sud-Muntenia. Proiectele care se văd în tot județul, îl situează pe un binemeritat loc fruntaș.
Vă felicit și ADR va fi în continuare un partener cât mai de nădejde pentru proiectele dumneavoastră.”
În încheiere, directorul general al ADR Sud-Muntenia, a cerut permisiunea de a alege drept gazdă a Galei de excelență a proiectelor implementate cu succes prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, județul Dâmbovița. Gala coincide cu aniversarea a 25 de ani de la înființarea Regiunii Sud-Muntenia și a Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia și încheierea POR 2014-2020.
Județul Dâmbovița a accesat 170 de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 1.651.011.359 lei. Unul dintre cele mai importante proiecte, care a intrat într-un amplu proces de restaurare și conservare cu ajutorul acestor fonduri, este Ansamblul Monumental Curtea Domnească din Târgoviște - un complex de clădiri și fortificații medievale ce au avut rol de reședință a unor voievozi ai Țării Românești și, totodată, punctul relativ important în sistemul defensiv al țării.