ADR Sud Muntenia

ADR Sud-Muntenia, prezentă la cea de-a treia ediţie a „Galei de excelență a județului Dâmbovița”

Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, însoţit de Andreea-Mirela Tache, directorul Cabinetului Directorului General au participat, la invitația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, la aniversarea a 512 ani de la prima atestare documentară a județului. Pentru a marca acest moment istoric, în perioada 31 mai - 13 iunie 2023, în judeţul Dâmboviţa se desfășoară „Zilele Județului Dâmbovița”.

În cadrul celei de-a treia ediţii a „Galei de excelență a județului Dâmbovița”, au fost celebrați și recompensați acei oameni care au contribuit la transformarea și promovarea județului Dâmbovița, dâmboviţenii care au ridicat ștacheta şi au reprezentat sau reprezintă cu mândrie și cinste județul.

Un aport important în dezvoltarea judeţului Dâmboviţa, au adus, fără îndoială, proiectele europene cu fonduri nerambursabile, accesate prin ADR Sud-Muntenia.   Lucru demonstrat la Gale de excelență a proiectelor implementate cu succes prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, unde județul Dâmbovița a avut cel mai mare număr de proiecte premiate.

 Județul Dâmbovița a accesat 170 de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de aproximativ 340 milioane de euro. Unul dintre cele mai importante proiecte, care a intrat într-un amplu proces de restaurare și conservare cu ajutorul acestor fonduri, este Ansamblul Monumental Curtea Domnească din Târgoviște - un complex de clădiri și fortificații medievale ce au avut rol de reședință a unor voievozi ai Țării Românești și, totodată, punctul relativ important în sistemul defensiv al țării.

Prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027, pentru care ADR Sud-Muntenia deţine rolul de Autoritate de Management, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a semnat deja proiectul cu cea mai mare valoare din cei 25 de ani de colaborare cu Agenţia. Peste 64 milioane de euro vor fi investiţi în reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene. Liviu Gabriel Mușat, directorul general al ADR Sud-Muntenia transmite felicitări autorităţilor locale şi judeţene pentru dezvoltarea şi transformarea vizibilă a judeţului Dâmboviţa, într-o comunitate cu adevărat europeană.

Alte știri ADR Muntenia