ADR Sud Muntenia

Antreprenoriat social pentru tineri: Oportunități de finanțare și formare

pexels-hillaryfox-1595385_0.jpg

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia sprijină tinerii din regiune, oferindu-le informații despre posibilitatea de a participa gratuit la programe de formare în antreprenoriat social și de a accesa finanțări nerambursabile.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, în calitate de beneficiar, implementează proiectul „Urban Acces – sprijinirea înființării de întreprinderi sociale în mediul urban în regiunea Sud-Muntenia”.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea economiei sociale și a anteprenoriatului social prin finanțarea acțiunilor care vin în sprijinul înființării a 21 de entități de economie socială în zonele urbane.

Rezultatele vizate sunt:

  • 1 campanie de informare și conștientizare cu implicarea a minimum 200 de persoane;
  • 131 de persoane din mediul urban vor fi formate în domeniul antreprenoriatului social și managementului întreprinderilor sociale;
  • 21 de întreprinderi sociale sprijinite (100.000 euro/ întreprindere);
  • 136 de locuri de muncă nou-create.

Beneficiari:

Tinerii cu vârsta între 30 și 35 de ani sunt direct eligibili și pot participa gratuit, în perioada octombrie-decembrie 2024 la programe online de formare profesională în domeniul antreprenoriatului social (40 de ore, nivel perfecționare) și la pregătirea pentru accesarea unei finanțări nerambursabile.

De asemenea, la programele de pregătire profesională mai pot participa persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii și persoane inactive.

Informații cu privire la Metodologia de înscriere și selectare a grupului țintă, puteți afla accesând link-ul următor: www.urban-acces.ro

Alte știri ADR Muntenia