Acum ne puteți găsi și pe

Argesul - decis sa atraga cat mai multe fonduri europene

Pe 14 octombrie 2006, in Aula Universitatii „Constantin Brancoveanu”, a avut loc Simpozionul-Dezbatere „Fondurile europene: o imensa oportunitate pentru Romania”, organizat de Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Consiliul Judetean Arges, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia si Comunitatea Europeana.

Scopul acestui simpozion a fost acela de a dezbate perspectivele economice ale Romaniei in contextul integrarii in Uniunea Europeana. Astfel, s-au dezbatut teme legate de domeniile de interventie ale fondurilor structurale si de coeziune si au fost prezentate exemple concrete din experienta unor regiuni europene in accesarea fondurilor structurale.

La dezbateri au participat personalitati si factori de decizie din comunitatea europeana  si din plan national: Guido Podestà, Presedintele Comisiei  Mixte UE – Romania, Nicolae Vacaroiu, Presedintele Senatului Romaniei, Andrea Lombardi, Directia Generala Taxe si Vami a Uniunii Europene, Gabriel Friptu, director in cadrul Ministerului Integrarii Europene, Sivian Ciuperca, vicepresedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, director al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia.

Constantin Nicolescu, Presedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia si al Consiliul Judetean Arges a subliniat ca: “Aceste fonduri vor trebui gestionate eficient si trebuie sa ajunga acolo unde este nevoie de ele pentru dezvoltare, altfel, exista pericolul pierderii lor. Tocmai de aceea este absolut necesar sa ne bazam, pe Planul de Dezvoltare Regionala al Regiunii Sud Muntenia si pe Portofoliul de Proiecte al judetului Arges, proiecte ce urmeaza sa fie finantate, dupa momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, din Fonduri Structurale. Planul de Dezvoltare Regionala este principalul instrument de planificare strategica multianuala al unei regiuni de dezvoltare. Documentul reflecta profilul economic si social al regiunii Sud Muntenia, strategia de dezvoltare regionala precum si programarea prioritatilor si masurilor de dezvoltare regionala. Portofoliul judetului Arges insumeaza la aceasta data aproximativ 250 de proiecte pe diferite domenii: infrastructura, educatie, mediu, sanatate, turism, cultura, asistenta sociala si urmeaza ca pana la sfarsitul acestui an, acesta sa fie completat cu noi proiecte si idei de proiecte”.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.