Acum ne puteți găsi și pe

Caravana informativa privind Cadrul National Strategic de Referinta

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia si Ministerul Finantelor – Autoritatea de Management pentru Cadrul de Sprijin Comunitar, cu ajutorul  Consiliului Judetean Arges a organizat pe 17 noiembrie , la Pitesti o intâlnire de lucru privind modalitatea de implementare a fondurilor europene dupa momentul integrarii in Uniunea Europeana. La eveniment au participat reprezentantii administratiei publice locale, mediului de afaceri, institutiilor de invatamânt si societatii civile din regiunea Sud Muntenia.

 

In cadrul intâlnirii au fost discutate aspecte privind Cadrul Strategic National de Referinta (CSNR)  si s-au prezentat informatiile actualizate privind Programele Operationale (PO) . CNSR este un document elaborat pe baza Planului National de Dezvoltare, in parteneriat cu principalii parteneri interesati,  si este conceput ca un instrument ce directioneaza sursele de finantare nationale, comunitare si de alt tip de care va dispune România in perioada 2007-2013. In acelasi timp, CNSR explica modul in care vor fi implementate Fondurile Structurale. Programele Operationale sunt documente strategice ce reprezinta angajamentul comun al Uniunii Europene si al României pentru solutionarea aspectelor legate de dezvoltarea sectoarelor prioritare si dezvoltarea teritoriala identificata in Planurile de dezvoltare nationala si regionala.

 

La nivelul regiunii, ADR Sud Muntenia va fi responsabila pentru derularea Programului Operational Regional. Acesta va fi finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si va contine sase axe prioritare : Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, Imbunatatirea infrastructurii sociale, Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local, Dezvoltarea durabila a turismului regional si local, Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile si Asistenta tehnica pentru sprijinirea implementarii POR. Astfel, pentru perioada 2007-2013, regiunea va primi o infuzie de fonduri europene de aproximativ 550 milioane de Euro.

 

Pentru utilizarea cât mai eficienta a acestor fonduri, ADR Sud Muntenia a demarat o campanie ce constientizare care se va concretiza intr-un portofoliu de proiecte ce vor putea fi finantate din Programul Operational Regional. Mai multe detalii puteti obtine de la d-na Mariana Visan,  coordonator pentru aceasta activitate la nivelul ADR Sud Muntenia,  ,  tel: 0242-331-769, 0728-026-708,    fax : 0242-313-167 ,  e-mail monitorizare@adrmuntenia.ro

 

 

 

Consilier Comunicare

Daniela Traian

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.