ADR Sud Muntenia

Centrul Multicultural din Bolintin Vale, amenajat cu fonduri Regio

Vineri, 28 iunie a.c., Liviu-Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a participat, la invitaţia primarul oraşului Bolintin Vale, Daniel Trăistaru, la evenimentul de inaugurarea al proiectului „Restaurare-consolidare și valorificare Şcoala Veche în vederea amenajării Centrului Multicultural Bolintin Vale, județul Giurgiu”, finanţat prin Regio.

La eveniment au mai luat parte oficialităţi, specialişti implicaţi în proiect, scriitori, oameni de cultură şi artă, localnici.

Primăria oraşului Bolintin Vale, din judeţul Giurgiu, în calitate de beneficiar al proiectului, a primit finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 - „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”.

Investiția a presupus: restaurarea, consolidarea, dotarea cu mobilier și echipamente a monumentului istoric „Școala Veche”; amenajarea spațiilor expoziționale și dotarea Centrului multicultural Bolintin Vale în vederea redării accesului publicului larg la surse de informare privind istoria orașului, la tradiții și cultură; asigurarea mijloacelor corespunzătoare pentru informarea și promovarea obiectivului restaurat „Școala Veche”, în scopul introducerii acestuia în circuitul public; digitizarea monumentului istoric restaurat „Școala Veche”. Astfel, s-a obţinut creșterea cu 150 vizite/an a numărului preconizat de vizite la siturile din patrimoniu care beneficiază de sprijin.

Durata de implementare a proiectului s-a încheiat anul acesta, iar bugetul investiției are o valoare totală de peste 9.9 milioane de lei, din care peste 6,7 milioane de lei a reprezentat valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR. 

Alte știri ADR Muntenia