ADR Sud Muntenia

Concursul „Business Plan”: dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor

 

Vineri, 22 iunie, va avea loc o nouă ediţie a competiţiei „Business Plan” - faza judeţeană.

Introducerea concursului „Business Plan” s-a făcut începând cu anul şcolar 2008 - 2009 şi vine în sprijinul dezvoltării competenţelor antreprenoriale ale elevilor. Competiţia „Business Plan” facilitează: valorificarea spiritului antreprenorial, a iniţiativei stimulate prin firma de exerciţiu (virtual) în condiţii reale, familiarizarea elevilor cu activităţile specifice mediului real economic, precum şi asumarea riscului utilizând instrumentele specifice managemetului riscului. De asemenea, prin firmele de exerciţiu se urmăreşte şi dezvoltarea unor competenţe necesare unui întreprinzător dinamic, şi anume: gândirea critică, luarea deciziilor, asumarea responsabilităţilor, autoorganizarea şi autoevaluarea resurselor individuale.

În cadrul concursului se vor promova colaborarea dintre firmele de exerciţiu, încurajarea competitivităţii firmelor de exerciţiu implicate.

          Firma de exerciţiu reprezintă o metodă interactivă de învăţare pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, o concepţie modernă de integrare şi aplicare interdisciplinară a cunoştinţelor, o abordare a procesului de predare - învăţare care asigură condiţii pentru probarea şi aprofundarea practică a competenţelor dobândite de elevi în pregătirea profesională. În cadrul evenimentului se vor acorda premii pentru: „Cea mai bună prezentare, spot video”, „Cel mai atractiv stand”, „Cel mai profesionist personal de stand”, „Cele mai reprezentative materiale publicitare”, „Cel mai bun catalog” şi „Cel mai bun vânzător”.

La acest eveniment, ajuns la a doua ediţie, se vor prezenta 12 firme de exerciţiu formate din elevii claselor a XI-a din cadrul Colegiului Economic Călăraşi, Colegiului Agricol „Sandu Aldea” şi din cadrul Grupului Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este partener în acest proiect iniţiat de Colegiul Economic Călăraşi, fiind coordonat de profesoara Roxana Paţurcă.

 

Alte știri ADR Muntenia