Acum ne puteți găsi și pe

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în şedinţă ordinară la Târgovişte

dsc_0001-1484910851.jpg

În data de 20 ianuarie, la Târgovişte, a avut loc prima şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia din anul 2017.

Primele proiecte de hotărâre aprobate în cadrul şedinţei au vizat alegerea noului preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum şi actualizarea componenţei CpDR. Astfel, mandatul de preşedinte a fost preluat de către domnul dr. jr. Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care îl înlocuieşte pe domnul conf. univ. dr. Adrian Ţuţuianu, ales în Senatul României. Vicepreşedintele CpDR Sud Muntenia este Constantin Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Totodată, în cadrul reuniunii au fost aprobate proiectele de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor regiunii de dezvoltare Sud Muntenia în Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, precum şi actualizarea listei de proiecte pentru care ar putea fi întocmite cereri de finanţare în cadrul POR 2014 – 2020, Prioritatea de investiţii 6.1 „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

De asemenea, membrii Consiliului au aprobat proiectele de hotărâre ce vizează desfăşurarea în bune condiţii a activităţii ADR Sud Muntenia în anul 2017.

În încheiere au fost prezentate informări despre stadiul depunerii proiectelor în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 şi despre situaţia contractelor finanţate prin programul POR 2007 - 2013, care au fost declarate nefuncţionale/ prelungite până în data de 31 decembrie 2016. Membrii CpDR Sud Muntenia au primit, totodată, detalii legate de organizarea de cursuri de formare profesională pentru ocupaţiile Manager de proiect şi Expert Achiziţii publice, care s-au desfăşurat în lunile noiembrie – decembrie 2016, pentru aparatele de specialitate din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale din regiunea noastră, precum şi ale instituţiilor subordonate acestora.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.