Pe 2 aprilie, Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia a organizat la Pitești Evenimentul național de diseminare al Proiectului TIMS și Programul de instruire pilot în Managementul Inovării.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Argeș a fost gazda evenimentului, implicând de asemenea și IMM-urile din județ, manageri de inovare, personal R&D, lideri de echipă, asociații de afaceri și antreprenori din sectoarele de inovare. Părțile interesate relevante, cum ar fi autoritățile naționale, autoritățile publice, factorii de decizie au fost, de asemenea, invitați să testeze și să valideze rezultatele proiectului.
Agenda întâlnirii a cuprins prezentarea proiectului TIMS și a obiectivelor propuse pe parcursul implementării iar participanții au avut ocazia să afle mai multe informații despre sistemul de management al inovării și despre Instrumentul TIMS de autoevaluare pentru inovare, care va oferi o viziune completă pentru leadership și inovare prin includerea managementului, a abilităților interpersonale și reflexive, care vor fi apoi aplicate în dezvoltarea unui modus operandi inovator în IMM-urile europene pe baza standardelor din seria ISO 56000 pentru Managementul Inovării.
De asemenea, în cadrul programului de instruire, au fost prezentate detalii specifice ISO 56005- Instrumente și metode pentru managementul proprietății intelectuale și ISO 56007- Instrumente și Metode pentru Managementul Ideilor și studii de caz. În plus, participanții au avut oportunitatea să testeze Instrumentul TIMS de autoevaluare pentru inovare, oferindu-li-se acces de înregistrare pe platforma de formare, unde sunt stocate materialele de instruire și resursele oferite pentru a-și îmbunătăți abilitățile și capacitățile de management al inovării.
Proiectul TIMS se adresează persoanelor care au nevoie să dobândească cunoștințe pentru inițierea și implementarea ideilor sau proiectelor inovatoare în organizații, astfel încât sistemul existent de management al calității să fie extins la sistemul de management al inovației, în vederea lansării strategiilor competitive. Printre obiectivele proiectului se mai află și sprijinirea creării și accesul la căi de perfecționare pentru adulți, prin oferte de învățare adaptate, special concepute pentru IMM-uri; creșterea interesului adulților pentru mijloacele de perfecționare prin strategii eficiente de îndrumare și motivație, pentru a se asigura acces la învățarea pe tot parcursul vieții; promovarea inovației în IMM-urile europene ca principal instrument pentru facilitarea sustenabilității; adaptarea la schimbările la nivel european (cum ar fi criza pandemică); extinderea și dezvoltarea competențelor de instruire și a persoanelor care sprijină cursanții adulți, prin îmbunătățirea metodelor și instrumentelor de predare prin utilizarea eficientă a soluțiilor inovatoare și a tehnologiilor digitale.
Mai multe informații cu privire la proiectul TIMS puteți afla accesând: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-tims/static/1672