ADR Sud Muntenia

Fonduri europene pentru înființarea laboratoarelor de microbiologie

istockphoto-1447532807-2048x2048.jpg

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate, a publicat ghidul solicitantului:

               Ghidului Solicitantului pentru Apelul de proiecte „Investiții în infrastructura laboratoarelor de microbiologie din cadrul unităților sanitare publice”. Cererile de finanțare se pot depune în perioada 13.05-01.07.2024, prin intermediul sistemului MySMIS 2021. Acesta este disponibil la: https://mfe.gov.ro/ghiduri-ms/investitii-in-infrastructura-publica-a-unitatilor-sanitare-publice-laboratoare-de-microbiologie/

Grupul țintă eligibil se limitează exclusiv la unități sanitare publice care au în structură sau care au în curs de înființare laboratoare de microbiologie (inclusiv compartimente de microbiologie), localizate într-una dintre cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate ale României.

Acțiunile sprijinite prin apelul de proiecte sunt investiții de tipul dotare cu echipamente în infrastructura laboratoarelor de microbiologie (inclusiv compartimente de microbiologie) din cadrul unităților sanitare publice.

Alocarea totală pentru apelurile de proiecte este de 22 milioane de euro, din care 85% contribuție UE și 15% contribuție națională.      

ADR Sud-Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Sănătate, va gestiona o alocare de peste 376 de milioane de euro pentru județele componente ale Regiunii Sud-Muntenia: Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ialomița și Călărași.

Alte știri ADR Muntenia