ADR Sud Muntenia

Formarea de Manageri de Inovare, prin proiectul european INMA, derulat în parteneriat de către ADR Sud Muntenia

dsc_0130-1467116056.jpg

Astăzi, 28 iunie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de partener în cadrul proiectului INMA, a organizat Seminarul de informare cu privire la nevoile şi provocările cu care se confruntă IMM-urile româneşti în domeniul inovării. Evenimentul, organizat în cadrul proiectului „INMA - Agenţi pentru managementul inovării în cadrul IMM-urilor”, s-a desfăşurat la sediul Agenţiei din Călăraşi, având ca participanţi reprezentanţi ai administraţiei publice, universităţilor, institutelor de cercetare, întreprinderilor şi organizaţiilor din regiunea Sud Muntenia. Cu această ocazie, invitaţilor le-au fost prezentate obiectivele proiectului, grupul ţintă, rezultatele aşteptate, precum şi programul de instruire ce va fi organizat în cadrul acestuia.

Agenţia implementează acest proiect în cadrul unui consorţiu format din cinci parteneri din ţări precum: Turcia, Spania, Italia, România şi Portugalia. Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2015 – octombrie 2017 şi este finanţat de către Comisia Europeană, în cadrul programului Erasmus+. Bugetul proiectului INMA este de 246.524 de euro, din care 38.103 euro reprezintă grantul alocat Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Obiectivul principal al acestui proiect vizează transferarea către partenerii din alte ţări europene, a profilului ocupaţional european „Agent pentru Managementul Inovării în cadrului Întreprinderilor mici şi mijlocii”, alături de materialele de informare necesare partenerilor pentru instruirea viitorilor manageri de inovare, care să aducă valoare adăugată activităţii desfăşurate în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii. Acesta are ca scop formarea de Manageri de Inovare şi dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor lor, astfel încât să corespundă cu cerinţele de pe piaţa muncii.

Grupul ţintă al acestui proiect este reprezentat de tineri şomeri cu calificări academice sau care lucrează pe posturi sub nivelul lor de calificare şi caută o promovare la locul de muncă, precum şi de IMM-urile din regiune ce au nevoie de resurse umane calificate în domeniul inovării, administraţia publică şi mediul de cercetare.

Alte știri ADR Muntenia