ADR Sud Muntenia

Împreună pentru un viitor verde: Participarea ADR Sud-Muntenia la Forumul ICM 2024

În perioada 10-11 octombrie a.c., Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, împreună cu Octavian Dobrescu, șef Serviciu Achiziții Publice şi Asistență Tehnică și Dan Crivăț, șef Serviciu Administrativ, participă la cel de-al patrulea Forum privind gestionarea industrială a emisiilor de dioxid de carbon (Forumul ICM).

Forumul reunește reprezentanți din industrie, țările și instituțiile UE, ONG-uri, mediul academic și din alte domenii, pentru a discuta modalitățile prin care, proiectele de gestionare a emisiilor de dioxid de carbon, pot deveni realitate în Europa.

Găzduit de Comisia Europeană și Ministerul Energiei din Franța, la Pau, forumul este o ocazie excelentă pentru a explora cum putem implementa planurile pentru gestionarea emisiilor de CO2 și a construi o piață unică pentru aceasta în Europa. Aici am avut ocazia să discutăm despre informarea publicului, colectarea și utilizarea eficientă a CO2 și tehnologiile necesare în domeniu.

La deschiderea forumului, a fost prezent comisarul Kadri Simson, alături de numeroase alte personalități.

Începând cu perioada 2021-2027, ADR Sud-Muntenia joacă un rol esențial ca Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia, sprijinind proiecte axate pe eficiența energetică și reducerea emisiilor de CO2. De asemenea, suntem implicați în proiectul ELENA, finanțat de Banca Europeană de Investiții, care va ajuta la eficientizarea energetică a peste 100 de clădiri publice din regiune.

Participarea noastră la Forumul ICM va întări capacitatea ADR Sud-Muntenia în gestionarea proiectelor de eficiență energetică și va facilita legături de cooperare la nivel european. Ne propunem să adoptăm cele mai bune practici și lecții învățate de la alți participanți, astfel încât să dezvoltăm un program viitor care să se alinieze tendințelor europene și să identificăm noi proiecte ce pot aduce beneficii regiunii noastre!

 

Alte știri ADR Muntenia