ADR Sud Muntenia

152

152_1_2.jpg
Vineri, 20 iunie a avut loc Conferinţa Finală a Proiectului RIS/InnSoM, implementat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi finanţat de Comisia Europeană. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Hotelului  Internaţional din Sinaia. Scopul conferinţei a fost acela de a se prezenta întreaga activitate desfăşurată în cadrul proiectului precum şi rezultatul său - „Strategia de Inovare Regională 2008 – 2013.

 

În urma implementării proiectului a reieşit strategia de inovare regională care are ca viziune “ sprijinirea dezvoltării durabile a regiunii Sud Muntenia în contextul economiei bazate pe cunoaştere, prin promovarea  unui climat favorabil inovării, a spriritului antreprenorial şi prin stimularea coperării între mediul de afaceri şi cel al cercetării în vederea valorificării rezultatelor cercetării”.  Strategia de inovare regională are trei priorităţi:
1) Creşterea atractivităţii regionale;
2) Sprijinirea competitivităţii sistemului economic regional;
3) Promovarea şi dezvoltarea antreprenoriatului autohton.

Proiectul “ Innovating South Muntenia” (InnSoM) a fost finantat de catre Comisia Europeana prin intermediul Programului Cadru 6, Actiuni de Suport Specific (SSA), proiecte pentru Strategie Regionala Inovativa (RIS) in Statele Asociate. InnSoM a debutat pe 1 iunie 2005 si a avut  o durata de  implementare de 37 de luni, divizată in trei etape, dupa cum urmeaza:
Etapa 0 – CONSTRUIREA CONSENSULUI REGIONAL – etapa de definire a proiectului, folosita pentru activarea structurii organizationale a proiectului, construirea consensului regional asupra obiectivelor proiectului si agrearea programului de actiuni pentru urmatoarele doua etape. Durata acestei etape a fost  de 12 luni.
Etapa 1 – REALIZAREA DE ANALIZE – etapa de culegere si sistematizare a infomatiilor, precum si realizarea de analize referitoare la trendurile regionale, nevoile firmelor, sistemul de sprijin al inovarii si transferului tehnologic. Durata acestei etape a fost  de 12 luni.
Etapa 2 – IMPLEMENTAREA – etapa de implementare a strategiei si a planului de actiuni, precum si de elaborare a sistemului de monitorizare si evaluare. Aceasta ultima etapa a avut  o durata de 8 luni.

 

Proiectul a avut un buget total de 454.871 Euro din care contributia financiara a Comisiei Europene a  a reprezentat 75%.
Documentul final va fi publicat pe pagina de internet a proiectului, www.innsom.ro şi pe pagina de internet a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, www.adrmuntenia.ro

 

 

Daniela Traian
Şef birou comunicare

 

Alte știri ADR Muntenia