ADR Sud Muntenia

16 proiecte pentru gestiunea deseurilor au fost depuse in Regiunea Sud Muntenia

16 proiecte pentru gestiunea deseurilor au fost depuse in  Regiunea Sud Muntenia

In competitia pentru finantarile acordate prin Schema de Investitii pentru Proiecte Mici de Gestionare a Deseurilor,  Phare 2004 - Coeziune Economica si Sociala s-au depus  16  cereri de finantare, propuse de autoritatile locale din Regiunea Sud Muntenia. Uniunea Europeana pune la dispozitie prin aceasta schema un sprijin financiar de 2.343 milioane Euro  pentru Regiunea Sud Muntenia, suma la care se adauga contributia din partea Guvernului Romaniei, in total fiind disponibile 3.123 milioane Euro.

 

Toate proiectele depuse vor fi supuse unui proces de evaluare. Ele vor fi analizate la nivelul regiunii, urmand ca raportul de evaluare sa fie  aprobat de Ministerul Integrarii Europene si Delegatia Comisie Europene.  Pentru Sud Muntenia, procesul de evaluare la nivel regional va incepe in a doua jumatate a lunii mai. 

 

“Sprijinul financiar a atras un interes mare din partea autoritatilor locale din regiune. Acest lucru a fost evident pe toata perioada cursurilor de instruire, a seminariilor si sesiunilor de informare organizate de noi dupa lansarea schemei de finantare. ”, declara Liviu Musat – Director ADR Sud Muntenia.

 

Prin Schema de Investitii pentru Proiecte Mici de Gestionare a Deseurilor  sunt sprijinite activitatile care au in vedere reducerea volumului deseurilor si stimularea colectarii selective a acestora.  Beneficiarii fondurilor sunt autoritati publice locale din localitatile cu maximum 50.000 de locuitori. Suma minima a finantarii nerambursabile alocate unui proiect este de 300.000 Euro iar cea maxima de 1 milion Euro.

Alte știri ADR Muntenia