ADR Sud Muntenia

Lansarea Acțiunii pilot privind testarea unui nou Instrument de Audit pentru inovare în cadrul Proiectului DeposIT

Începând cu data de 2 februarie 2021, reprezentanții ADR Sud Muntenia testează un nou instrument pentru evaluarea inovării în cadrul companiilor, elaborat în cadrul Proiectului DeposIT.

Astfel, în data de 17 august 2020, a fost lansată Acțiunea Pilot care oferă IMM-urilor inovatoare active în domeniile Smart Health, Smart Mobility și Smart Living, posibilitatea de a participa la testarea unui nou instrument de audit pentru inovare, în scopul stimulării înțelegerii oportunităților de inovare, inclusiv a celor legate de provocările actuale ale societății și a capacităților de management.

Astfel, au fost selectate cinci întreprinderi mici și mijlocii pentru a face parte din grupul companiilor europene care vor testa gratuit acest nou instrument de audit pentru inovare. În perioada 2-10 februarie, ca primă fază a acțiunii pilot, celor cinci companii li se va aplica un chestionar, elaborat pe șase dimensiuni de inovare: cultura inovației și creativitatea, produse și servicii de inovare, strategia și procesele de inovare, management de cunoștințe, inovație de piață și analiza lanțului valoric. Mai mult, în cadrul chestionarului, există o rubrică dedicată autoevaluării companiilor, astfel că interpretarea datelor chestionarului, dar și recomandările ulterioare trimise companiilor în raportul final, vor fi elaborate și în funcție de scorul obținut în cadrul acestei secțiuni. Primele doua companii au fost deja testate, în data de 2 și, respectiv, 4 februarie, prin intermediul platformei Zoom.

Performanța companiilor de inovare va fi analizată pe parcursul unui an pentru a vedea dacă instrumentul de audit al inovării poate aduce schimbări semnificative în afaceri, și în ce condiții adoptarea acestuia ar trebui recomandată altor agenții de inovare în viitor. Cele cinci companii selectate beneficiază de un avantaj concret, și anume de identificarea de oportunități de afaceri inovatoare. De asemenea, ca urmare a participării la acest proiect, reprezentanții acestora își vor putea exprima opinia privind eficacitatea politicilor de inovare și a măsurilor de sprijin pentru companii, care vor influența astfel viitoarele politici de susținere a inovării.

Proiectul „Dezvoltarea și testarea Instrumentului European pentru Auditul Inovării, cu accent pe inovare socială” - DeposIT este finanțat în cadrul Programului Horizon 2020 – INNOSUP, apelul: „Sprijinirea IMM-urilor în Inovare”, și are o durată de implementare de 24 luni.

Consorțiul proiectului este format din șase parteneri din șase state: Steinbeis Innovation GGMBH - Germania – Lider de proiect; Croatian Chamber of Economy CCE, Croația; Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, România; INNOVA BIC - Business Innovation Centre SRL – Italia; Fomento de San Sebastian SA, Spania; Stichting Business Development FRIESLAND, Olanda.

Mai multe detalii cu privire la acest proiect puteți accesa următorul link: https://adrmuntenia.ro/proiectul-deposit/static/1244.

Alte știri ADR Muntenia