ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a premiat elevii călărăşeni cu spirit antreprenorial la Târgul Judeţean al Firmelor de Exerciţiu

dsc_0101-1403270698.jpg

În data de 20 iunie a avut loc, la Călăraşi, cea de-a patra ediţie a Târgului Judeţean al Firmelor de Exerciţiu. Evenimentul, ce a avut loc la sala de spectacole „Barbu Stirbei”, a fost organizat de Colegiul Economic şi Inspectoratul şcolar judeţean, în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Consiliul judeţean, Primăria Municipiului Călăraşi şi Centrul cultural judeţean.

n acest an, competiţia s-a desfăşurat pe şase secţiunii, care au avut următoarele teme: „Cea mai bună prezentare a firmei - PPT”; „Cel mai bun catalog”; „Cel mai profesionist stand”; „Cel mai bun spot publicitar”; „Cel mai profesionist personal de stand”; „Cea mai bună pagină WEB”. Participanţi au fost elevii din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Economic, Grup Şcolar „Nicolae Bălcescu” Olteniţa, Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, Colegiul Agricol „Sandu Aldea” Călăraşi, Liceul Tehnologic „Dan Mateescu” Călăraşi şi de la Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu”.

Din partea ADR Sud Muntenia a participat Daniela Traian, directorul adjunct Dezvoltare şi Comunicare, aceasta declarând următoarele: „Vă felicit pentru acest eveniment. Îmi aduc aminte că la prima ediţie, Târgul Firmelor de Exerciţiu reprezenta, în primă etapă, un proiect ambiţios, iar acum, iată, este deja un eveniment de anvergură. Sunt convinsă că la succesul acestei iniţiative stau atât cadrele didactice, dedicate muncii lor, cât şi elevii, curioşi şi entuziaşti, aşa cum ne dorim să fie noua generaţie. Totodată, aş vrea să vă adresez invitaţia ca la următoarea ediţie a Târgului să faceţi un exerciţiu pe una din firmele care au câştigat finanţare europeană, asistenţa nerambursabilă fiind utilă atât la creşterea cifrei de afaceri, cât şi la crearea de locuri de muncă”.

Firma premiată de Agenţie a fost FE ART&VEST SRL (coordonator prof. Florina Anghel), formată din elevi ai Liceului Tehnologic „Dan Mateescu” din municipiul Călăraşi.

Firma de exerciţiu este o metodă didactică modernă şi interactivă, care are drept scop dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor prin stimularea proceselor dintr-o firmă reală. Astfel, elevii participă motivaţi la propria formare, dobândind competenţe esenţiale ce îi vor uşura inserţia pe piaţa muncii. Înţelegerea şi aplicarea în mod optim a conceptului „firma de exerciţiu” îi va putea oferi elevului o învăţare activă, bazată pe practică, facilitându-i acestuia trecerea de la şcoală la viaţa activă.

Alte știri ADR Muntenia