ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a prezentat bilanţul activităţii derulate în anul 2014

dsc_0016-1425899743.jpg

În data de 5 martie, la Giurgiu a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia, în care ADR Sud Muntenia a prezentat bilanţul activităţii derulate în anul 2014. Membrii Consiliului au aprobat la această reuniune următoarele hotărâri ce vizează: raportul de activitate financiar-contabilă pentru anul 2013, modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Agenţiei, organigrama, statul de funcţii, Contractul colectiv de muncă şi bugetul pentru anul 2015. De asemenea, în cadrul şedinţei au fost aprobate Planul de Dezvoltare Regională Sud Muntenia pentru perioada de programare 2014 – 2020 şi Acordul de colaborare în domeniul dezvoltării regionale între ADR Sud Muntenia şi ADR Sud din Republica Moldova. Aprobate au mai fost şi proiectele privind Comisia de cenzori şi desemnarea reprezentanţilor regiunii noastre de dezvoltare în Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014 - 2020. Totodată, au fost aprobate proiectele de hotărâre privind sumele aferente contribuţiei proprii a Agenţiei pentru proiectele New Start – Life coaching and mentoring empowerment for women for a new start şi MyBusiness – Empowering entrepreneurial skills and unleashing potential of unemployed seniors.

În cea de-a doua parte a şedinţei au fost prezentate stadiul implementării Programului Operaţional Regional 2007 - 2013 şi a Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, gestionate de Agenţie în calitate de Organism Intermediar, şi a Programului de Cooperare Transfrontalieră RO – BG, pentru care BRCT Călăraşi asigură secretariatul tehnic. De asemenea, membrii CpDR Sud Muntenia au primit informaţii utile despre oportunităţile de finanţare din viitorul POR, pentru perioada 2014 – 2020 (draftul publicat în luna ianuarie 2015).

Totodată, în cadrul şedinţei de la începutul lunii martie, Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia şi-a stabilit o nouă conducere. Astfel, mandatul de preşedinte a fost preluat de către domnul Răducu George Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, iar mandatul de vicepreşedinte a revenit domnului Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare al CpDR Sud Muntenia, Consiliul alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ, aceste funcţii fiind îndeplinite, prin rotaţie, pentru un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională. CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Alte știri ADR Muntenia