ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a semnat acordul de colaborare cu ADR Sud din Republica Moldova, pentru dezvoltarea de proiecte europene în parteneriat

2-1419249561.jpg

În perioada 17 – 19 decembrie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul adjunct Dezvoltare şi Comunicare, Daniela Traian, şi şefa Serviciului Strategii, Dezvoltare, Cooperare, Gilda Niculescu, din cadrul Agenţiei, au efectuat o vizită la Cimişlia (Republica Moldova).

Cu această ocazie, directorul Liviu Muşat a semnat un acord de colaborare cu directorul ADR Sud din Republica Moldova, Maria Culeşov, în vederea identificării şi realizării de proiecte de dezvoltare în parteneriat. În cadrul întrunirii, reprezentanţii celor două Agenţii au făcut un schimb de experienţă privind activitatea derulată de cele două structuri.

Despre acest proiect de colaborare, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat următoarele:

„Este şi pentru noi un moment emoţionant, nu doar pentru colegii de la ADR Sud. Prin acest acord de parteneriat, pe care mă bucur din tot sufletul că l-am semnat astăzi, ne dorim să împărtăşim din experienţa noastră, să folosim experienţa dumneavoastră şi, bineînţeles, să participăm la proiecte europene în parteneriat, fiindcă împreună suntem mai puternici.

Cei aproape 150 de angajaţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au aceleaşi trăsături pe care le-am remarcat şi la dumneavoastră - este vorba de echidistanţă faţă de comunităţile pe care le reprezintă, de competenţă profesională desăvârşită în fiecare zi, de respect pentru comunităţile din regiunea Sud şi, nu în ultimul rând, respect pentru banul public. Sunt convins că aceste valori ne vor uni şi mai mult, că parteneriatul nostru va fi de durată şi vreau să vă garantez că vom avea o colaborare foarte bună. Fiind la sfârşit de an, permiteţi-mi să vă urez şi eu sărbători cu bine şi să ne dea Dumnezeu tuturor un an cu sănătate şi multe realizări! Vă mulţumesc mult!”.

Documentul de colaborare prevede sprijinirea reciprocă în scopul diminuării dezechilibrelor, prin stimularea dezvoltării economice, sociale şi culturale durabile a ambelor regiuni, pentru creşterea calităţii vieţii, promovarea cooperărilor în interiorul celor două regiuni, precum şi cu alte regiuni, prin realizarea de proiecte de interes comun, inclusiv prin accesarea oportunităţilor de finanţare. Totodată, protocolul vizează promovarea în interiorul celor două regiuni a inovării, transferului tehnologic şi de knowhow, prin întărirea legăturii dintre mediul de afaceri şi cel ştiinţific/ tehnologic/ de cercetare, atragerea de investiţii, consolidarea ambelor structuri instituţionale, prin dezvoltarea capacităţilor şi schimb de experienţă, precum şi facilitarea parteneriatelor între reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice, care activează în aria regiunilor de dezvoltare ale partenerilor. Semnarea protocolului a avut loc în cadrul şedinţei festive a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud, cu ocazia aniversării a cinci ani de la fondarea Agenţiei Sud. La eveniment au fost prezenţi membrii CRD Sud, ministrul dezvoltării regionale şi construcţiilor, Marcel Răducan, reprezentanţi ai MDRC, ai Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei, Consulatului General al României la Cahul, delegaţia CJ Prahova, reprezentanţii ADR Sud Muntenia, mass-media regională şi locală. Agenţia de Dezvoltare Regională Sud din Republica Moldova este o instituţie publică necomercială cu autonomie financiară, subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, constituită pentru asigurarea operaţionalităţii procesului de implementare şi realizare a Strategiei de dezvoltare regională, înfiinţată în data de 18 decembrie 2009.

Alte știri ADR Muntenia