ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, în vizită de studiu la Copenhaga pentru îmbunătăţirea cadrului de planificare şi programare financiară

În perioada 11 - 15 mai, o delegaţie a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, formată din reprezentanţi ai structurilor implicate în gestionarea Programului Operaţional Regional, precum şi în coordonarea proiectelor de dezvoltare şi cooperare ale Agenţiei, au participat la prima vizită de studiu în cadrul proiectului „Implementarea fluentă şi eficace a instrumentelor structurale, de către angajaţii ADR Sud Muntenia, prin schimb de experienţă şi transfer de bune practici”.

Evenimentul a avut loc la Copenhaga, Danemarca, având ca obiectiv realizarea unui schimb de experienţă şi transfer de bune practici de la instituţii omoloage din State Membre ale Uniunii Europene, care ar putea fi utilizate ca modele de către Agenţie pentru regiunea Sud Muntenia, precum şi de celelalte regiuni de dezvoltare din România, în vederea implementării fluente şi eficace a instrumentelor structurale, precum şi îmbunătăţirii regulilor procedurale de lucru.

Totodată, prin această vizită de studiu, s-a urmărit îmbunătăţirea regulilor procedurale de lucru şi a funcţionării, în general, a ADR Sud Muntenia, precum şi stabilirea priorităţilor şi definirii politicilor publice şi proiectelor, în contextul pregătirii noilor programe de dezvoltare de după 2013.

Începând cu luna ianuarie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de beneficiar, implementează proiectul „Implementarea  fluentă şi eficace a instrumentelor structurale, de către angajaţii ADR Sud Muntenia, prin schimb de experienţă şi transfer de bune practici”. Contractul este finanţat prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, în cadrul Facilităţii de Asistenţă Tehnică, Lot III – Transfer de expertiză. Valoarea totală a proiectului este în valoare de 265.157,50 de lei, cu TVA, iar durata de implementare este de 22 de săptămâni.

Proiectul are ca obiectiv general sprijinirea autorităţilor publice locale, în vederea îmbunătăţirii cadrului de planificare şi programare financiară. Rezultatul de impact al proiectului urmăreşte intensificarea cooperării între instituţiile/organismele de dezvoltare regională din ţările vizitate şi aprofundarea cunoştinţelor legate de implementarea fondurilor structurale şi de coeziune necesare pentru perioada de programare 2014 - 2020.

 

Alte știri ADR Muntenia