ADR Sud Muntenia

Proiectul „Start pentru afacerea ta! - Regiunea Sud Muntenia” a ajuns la Slobozia!

Astăzi, 10 mai, ADR Sud Muntenia, în calitate de partener, a organizat cel de-al șaselea seminar de informare în cadrul sesiunii de promovare a proiectului „Start pentru afacerea ta! - Regiunea Sud Muntenia”.

Evenimentul a avut loc la Slobozia, la sediul Centrului cultural „Ionel Perlea”, având ca obiectiv promovarea oportunităților proiectului. La acest seminar informativ au participat peste 50 de persoane fizice care doresc să participe, gratuit, la cursuri de instruire în domeniul antreprenoriatului și să își înființeze o afacere cu profil non-agricol în mediul urban, prin ajutorul de minimis de 40.000 de euro, oferit în cadrul proiectului.

Reamintim că ADR Sud Muntenia implementează acest proiect, ce este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020 – România Start-up Plus, în calitate de partener, alături de Asociația „Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România”.

Proiectul are o durată de derulare de 3 ani și vivează organizarea la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia a 14 cursuri de instruire gratuite, ce vor avea loc în două runde la nivelul fiecărui județ. Aceste cursuri vor fi certificate ANC și sunt destinate persoanelor fizice – inactive (șomeri) și active (care sunt angajați sau care desfășoară o activitate independentă), ce doresc să-și înființeze o afacere cu profil non-agricol în mediul urban.

La finalul sesiunii de 14 cursuri de competențe antreprenoriale va fi lansată o competiție de planuri de afaceri, în urma căreia vor fi evaluate și selectate minim 42 de planuri ce vor primi finanțare nerambursabilă de maxim 40 de mii de euro pentru a înființa noi întreprinderi.

Persoanele care îndeplinesc condițiile de eligibilitate și sunt interesate să participe la acest proiect sunt invitate să-și depună candidaturile cât mai curând posibil.

Următorul seminar de informare, ce va încheia de altfel sesiunea de promovare a proiectului la nivelul regiunii Sud Muntenia, va avea loc miercuri, 16 mai, la Ploiești, la sediul Consiliului Județean Prahova.

Detalii despre acest program, precum și despre proiectul „Start pentru afacerea ta! – Regiunea Sud Muntenia” aflați pe website-ul Agenției – www.adrmuntenia.ro, secțiunea Proiecte, link: https://www.adrmuntenia.ro/proiectul-start-pentru-afacerea-ta/static/1025, precum și website-ul liderului de proiect – www.ptir.ro și pe pagina de Facebook a proiectului - https://www.facebook.com/startpentruafacereata/.

Alte știri ADR Muntenia