ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, pentru prima dată la târgul internațional INDAGRA

În perioada 26 – 27 octombrie, ADR Sud Muntenia, în colaborare cu Enterprise Europe Network (EEN), a organizat INDAGRA Brokerage Event 2017, unul dintre cele mai importante evenimente din acest an de brokeraj de tip business to business!

INDAGRA Brokerage Event 2017 a avut loc la Complexul Expoziţional ROMEXPO din București, la pavilionul C1, tematica de lucru a evenimentului fiind industria alimentară şi agricultura.

Scopul organizării acestui eveniment de brokeraj a fost de a intermedia întâlniri de tip business to business între companii din macroregiunea compusă din Sud Muntenia și București – Ilfov și cele din Uniunea Europeană, precum și de a facilita accesului IMM-urilor din România la piețele europene și internaționale, care să fie orientate spre creștere, afaceri integrate și servicii de sprijin pentru inovare.

La deschiderea evenimentului de brokeraj organizat în cadrul târgului internațional INDAGRA a participat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, în calitate de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia. Importanța participării domniei sale la acest eveniment reprezintă încă o dovadă a sprijinului susținut față de activitățile pe care Agenția le derulează pentru dezvoltarea durabilă socială și economică a regiunii Sud Muntenia, precum și față de mediul de afaceri din regiunea noastră, care activează în domeniul agricol și în industria automotive.

Evenimentul s-a adresat următoarelor tipuri de companii: firmele producătoare și distribuitoare de utilaje agricole, echipamente pentru irigații, semințe și material săditor, îngrășăminte, sere și solarii, echipamente zootehnice, pentru creșterea animalelor și păsărilor, abatorizare, producători și distribuitori de produse și echipamente în domeniul horticulturii și viticulturii, precum și firme care activează în industria alimentară și în domeniul vinurilor, băuturilor alcoolice şi non-alcoolice.

INDAGRA Brokerage Event 2017, la care s-au înscris aproximativ 160 de firme de profil, a fost sprijinit de un număr mare de instituții membre ale rețelei EEN din România, Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Grecia, Lituania, Polonia, Belgia, Bulgaria, Germania și Italia.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului PROSME – „Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network”, implementat de ADR Sud Muntenia, în calitate de lider, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2020.

Cele 130 de companii ce activează în domeniile industrie alimentară şi agricultură, care au participat la întâlniri de tip business to business, și-au stabilit o serie de priorități și oportunități de colaborare în vederea dezvoltării competitive pe plan internațional și stimulării capacității de inovare a acestora.

Întâlnirile de lucru organizate la INDAGRA Brokerage Event 2017 au avut ca obiectiv îmbunătățirea mediului antreprenorial și promovarea culturii antreprenoriale în cadrul Uniunii Europene. Astfel, subiectele de discuții abordate cu această ocazie au vizat următoarele domenii: accesarea de fonduri nerambursabile prin programele de finanţare europene active pentru sprijinirea dezvoltării afacerilor; inovarea; internaţionalizarea (export - import) întreprinderilor; promovarea ofertelor de export ale companiilor româneşti; politicile de dezvoltare a afacerilor la nivelul Uniunii Europene; promovarea oportunităților de dezvoltare, inclusiv în parteneriat, de noi produse şi servicii; promovarea oportunităţilor de finanţare a proiectelor de dezvoltare de noi produse şi servicii, naţionale sau europene etc..

PROSME este un proiect finanțat în cadrul Programului pentru Competitivitatea Întreprinderilor și pentru IMM-uri (COSME), fiind implementat de un consorțiu format din 12 organizații din România, membre ale Enterprise Europe Network, care oferă gratuit întreprinderilor şi întreprinzătorilor servicii de sprijin în domeniul dezvoltării internaționale a afacerilor (EXPORT).

PROSME pune la dispoziția organizațiilor din regiunile București-Ilfov şi Sud Muntenia resursele a 600 de organizații partenere în rețeaua EEN din 50 de ţări. Baza de date a rețelei Enterprise Europe Network include oportunităţi de cooperare în afaceri lansate de firme din cele 45 de ţări în care este prezentă rețeaua, respectiv cereri şi oferte de produse şi servicii, de cooperare comercială, tehnologică, financiară şi în producție.

Alte știri ADR Muntenia