ADR Sud Muntenia

Reprezentanții ADR Sud Muntenia, la Conferința Finală a proiectului UpGrade SME

antet-upgrade-sme-835x87_0.png

În data de 19 ianuarie 2021, un reprezentant al Serviciului Proiecte și Relații Internaționale a participat la Conferința Finală a proiectului UpGradeSME.

Evenimentul a fost organizat on-line de către liderul de proiect Pannon Business Network Association din Ungaria. Printre invitati s-au numărat reprezentanții Secretariatului Comun ai Programului Interreg Europe precum și partenerii proiectului. Obiectivul acestuia a fost de a aborda  provocările proceselor de internaționalizare din Europa, cu o atenție deosebită pentru Germania, Olanda, Spania, Portugalia, Ungaria și România. Principalele subiecte dezbatute s-au referit la activitățile implementate în cadrul proiectului, planurile de actiune elaborate în vederea îmbunătățirii politicilor pentru susţinerea performanţelor IMM-urilor inovative precum și implementarea acestora în țările partenere.

Proiectul „UpGradeSME – Îmbunătăţirea instrumentelor de politici pentru susţinerea performanţelor IMM-urilor inovative” este finanţat în cadrul Programului Interreg Europe, Axa prioritară 2 – Competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 3(d) – Sprijinirea capacităţii IMM-urilor de a creşte pe pieţele regionale, naţionale şi internaţionale şi de a se angaja în procesele de inovare. Proiectul se derulează în perioada 1 aprilie 2016 - 31 martie 2021.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este partener în cadrul acestui proiect, alături de Asociaţia Pannon Business Network Association – Ungaria (lider de proiect), Fundaţia pentru Dezvoltarea Afacerilor Friesland – Olanda, Municipalitatea din Leeuwarden – Olanda, Steinbeis Innovation gGmbH – Germania, Comunitatea Intermunicipală CIM Ave din Portugalia, Agenţia pentru Dezvoltare Socio-Economică din San Sebastian – Spania şi Ministerul Economiei – Ungaria.

Fotoexplicație
Fotoexplicație

Alte știri ADR Muntenia