ADR Sud Muntenia

Consultări publice privind elaborarea „Strategiei pentru Specializare Inteligentă în regiunea Sud Muntenia”

img_0003-1432114239.jpg

Agenţia pentru Dezoltare Regională Sud Muntenia a organizat, astăzi, 19 mai, la Călăraşi, evenimentul de lansare a consultărilor publice privind elaborarea „Strategiei pentru Specializare Inteligentă în Regiunea Sud Muntenia”.

Acest studiu, ce va fi realizat de ADR Sud Muntenia, prin firma contractată TDP Partners SRL, vizează potenţialul de specializare inteligentă al regiunii noastre. Astfel, prin organizarea de consultări publice se urmăreşte stabilirea unor priorităţi regionale, bazate pe avantajele competitive locale şi pe fructificarea potenţialului de inovare al regiunii Sud Muntenia.

Cu această ocazie, a fost adus în atenţia participanţilor conceptul de Specializare inteligentă, au fost analizate avantajele competitive identificate la nivelul regiunii, punctele tari şi punctele slabe, prin intermediul unei analize SWOT, precum şi sectoarele cu potenţial de specializare inteligentă.

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice, mediului academic şi al celui privat, pentru a găsi împreună soluţii pentru o mai bună colaborare în vederea creşterii impactului investiţiilor publice şi private.

Toate opiniile şi ideile factorilor implicaţi în acest proces vor fi adunate şi atent analizate, pentru a avea un fundament corect pentru direcţiile de specializare inteligentă.

Întâlnirea de lucru de la sediul Agenţiei a deschis sesiunea de consultări publice privind elaborarea acestui document de planificare, evenimente ce vor fi organizate în toate judeţele regiunii Sud Muntenia, astfel:

  • 20 mai, ora 10:00: Alexandria, sediul CJ Teleorman
  • 26 mai, ora 10:00: Ploieşti, sediul CJ Prahova
  • 27 mai, ora 10:00: Piteşti, sediul Hotel Ramada
  • 28 mai, ora 10:00: Giurgiu, sediul CJ Giurgiu
  • 29 mai, ora 10:00: Slobozia, sediul CJ Ialomiţa
  • 2 iunie, ora 10:00: Târgovişte, sediul CJ Dâmboviţa

Alte știri ADR Muntenia