ADR Sud Muntenia

Promovarea proiectului PROSME în rândul mediului privat şi de cercetare din regiunea Sud Muntenia

prosme-835x114px.jpg

În data de 31 octombrie 2019 a avut loc la Călărași un eveniment de promovare a proiectului PROSME –Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network, finanţat în cadrul Programului pentru Competitivitatea Întreprinderilor şi pentru IMM-uri (COSME).

Reuniunea de lucru, la care au participat reprezentanți ai mediului de afaceri și de cercetare,  a fost organizată de  ADR Sud Muntenia , în calitate de coordonator al proiectului. Participanților le-au fost prezentate informații utile despre serviciile oferite în cadrul proiectului PROSME, precum şi oportunităţi de finanţare din programul HORIZON 2020.

Scopul proiectului, ce se derulează în perioada în perioada 1 ianuarie 2015 – 31 decembrie 2020, constă în facilitarea accesului IMM-urilor la pieţele europene şi internaţionale şi crearea de parteneriate internaţionale pentru mediul de cercetare, pentru accesarea de fonduri din programul european HORIZON 2020.

PROSME este un proiect implementat de un consorţiu de organizaţii care oferă gratuit întreprinderilor şi întreprinzătorilor servicii de sprijin în domeniul dezvoltării internaţionale a afacerilor (EXPORT). PROSME pune la dispoziţia organizaţiilor din regiunile Bucureşti-Ilfov şi Sud-Muntenia resursele a 600 de organizaţii partenere în reţeaua Enterprise-Europe-Network din 50 de ţări.

Baza de date a reţelei Enterprise Europe Network include oportunităţi de cooperare în afaceri lansate de firme din cele 45 de ţări în care este prezentă reţeaua, respectiv cereri şi oferte de produse şi servicii, de cooperare comercială, tehnologică, financiară şi în producţie.

Mai multe informații despre proiect puteți găsi accesând: http://www.prosme.ro/

www.Facebook.com/eenroprosme/

Alte știri ADR Muntenia