ADR Sud Muntenia

JASPERS: Atelier de lucru pe tema mobilităţii urbane/ planuri de mobilitate

img_0013-1403616323.jpg

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, împreună cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – AM POR, în colaborare cu echipa de experţi JASPERS şi BERD, în data de 23 iunie, la Ploieşti, un atelier de lucru pe tema planurilor de mobilitate urbană necesare dezvoltării documentaţiilor aferente proiectelor ce vor fi depuse pentru finanţare din Programul Operaţional Regional 2014 - 2020 – axa prioritară dedicată dezvoltării urbane.

Având în vedere noutatea acestui domeniu pentru România, experţii JASPERS au oferit informaţii utile despre etapele şi instrumentele de elaborare a unui plan de mobilitate urbană. Prezentările s-au concentrat pe următoarele elemente: definirea problemelor şi stabilirea obiectivelor, stabilirea tehnicilor de analiză (modele de transport, modele economice), dezvoltarea priorităţilor de investiţii, prioritizarea intevenţiilor şi evaluarea riscurilor.

La această reuniune au participat autorităţi publice judeţene şi locale, împreună cu reprezentanţi ai operatorilor de transport public şi privat din regiunea Sud Muntenia.

Atelierul de lucru regional desfăşurat la Ploieşti a contribuit la creşterea conştientizării conceptului de plan de mobilitate urbană şi a constituit o primă etapă în creionarea viitoarelor aplicaţii pentru exerciţiul financiar 2014 - 2020. Astfel, prin acest eveniment, ADR Sud Muntenia, împreună cu Autoritatea de Management pentru POR au demarat procesul de pregătire a proiectelor necesare comunităţilor locale cu sprijin financiar nerambursabil în cadrul viitorului program Regio.

Prezentările susţinute în cadrul atelierul de lucru pot fi descărcate de pe site-ul Agenţiei, www.adrmuntenia.ro, secţiunea Documente utile, link: http://www.adrmuntenia.ro/documente/urban-plans--ploiesti-23jun.zip.

Alte știri ADR Muntenia