ADR Sud Muntenia

Jonathan Scheele revine in judetele Ialomita, Calarasi si Prahova pentru a doua vizita regionala

In perioada 25-27 ianuarie, Seful Delegaþiei Comisiei Europene a vizitat  judetele Ialomita, Calarasi si Prahova. Jonathan Scheele s-a intalnit cu autoritatile judetene pentru a discuta prioritatile de dezvoltare locala in contextul integrarii europene si a vizitat  o serie de proiecte care au primit finantare de la Uniunea Europeana.

"Profilurile celor trei judete pe care le voi vizita in aceasta saptamana sunt extrem de diferite, "mizele" dezvoltarii in fiecare caz variind de la oportunitatile oferite de cooperarea transfrontaliera la cele date de potentialul turistic. Exista, cu toate acestea, un numitor comun, care se refera la necesitatea unei abordari responsabile si eficiente a dezvoltarii regionale. Incurajez autoritatile judetene si Agentia pentru Dezvoltare Regionala sa se concentreze atat asupra implementarii actualului program de coeziune economica si sociala, cat si asupra pregatirii capacitatii de absorbtie a fondurilor structurale ce vor fi disponibile dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana" a mai afirmat Jonathan Scheele.

Pe parcursul vizitei, Seful Delegatiei CE a vazut proiecte finantate prin Phare in domeniile asistentei pentru IMM-uri , protectiei copilului, cooperarii transfrontaliere si infrastructurii. Jonathan Scheele a vizitat  de asemenea o sectiune a autostrazii Bucuresti-Cernavoda, finantata prin programul ISPA, si trei proiecte finantate prin programul SAPARD : o ferma de pui, o sera de legume si o unitate de imbuteliere si depozitare a vinului.

Seful Delegatiei CE a sustinut conferinte de presa in toate cele trei judete vizitate.

Alte știri ADR Muntenia