ADR Sud Muntenia

Parc tehnologic industrial şi ştiinţific, la Mioveni

img_4240-1372950032.jpg

În data de 4 iulie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a participat la Mioveni, la evenimentul de lansare a celui mai nou parc tehnologic industrial şi ştiinţific.

Proiectul „Parc Tehnologic, Industrial şi Ştiinţific în oraşul Mioveni”, promovat de Primăria oraşului Mioveni, are ca scop atragerea de noi investitori, dezvoltarea mediului antreprenorial, precum şi dezvoltarea relaţiilor economice dintre companiile locale şi cele naţionale şi internaţionale. Proiectul va avea un puternic impact socio-economic, ca urmare a creării de locuri de muncă, a creşterii competitivităţii economiei locale şi atragerii investiţiilor directe. Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat la conferinţa de lansare a proiectului următoarele: „Cred în soluţia dezvoltării parcurilor industriale şi ştiinţifice. Ea reprezintă o bună oportunitate de acţiune în parteneriat (administraţie, mediu de afaceri, mediu universitar), de a dezvolta proiecte complexe într-un spaţiu ordonat şi de a extrage funcţiunea economică din vatra oraşelor către periferii, redând vatra funcţiunilor civico-edilitare”.

La eveniment au fost prezenţi peste 200 de participanţi - reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ambasadori, reprezentanţi ai mediului academic, de cercetare şi dezvoltare, ai instituţiilor de credit, ai direcţiilor deconcentrate, ai mediului de afaceri argeşean, precum şi reprezentanţi mass-media.

Alte știri ADR Muntenia