ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia, coordonator al consorțiului „PROSME - Promovarea IMM-urilor din România prin intermediul Enterprise Europe Network” prezentă la Întâlnirea Anuală a Consorțiilor EEN

În data de 18 septembrie 2019, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Coordonator al Consorțiului proiectului PROSME a participat la Întâlnirea Anuală a Enterprise Europe Network la Cluj, eveniment organizat de către de ADR Nord Vest, coordonatorul consortiului BISNet Transylvania.

La acest eveniment important au participat Anna SIBILLA, Ofițerul de Țara - Agenția Executivă pentru IMM-uri (EASME), Antonella Marras – Communication Champion din Napoli, Italia, Hanna Kim – trainer la IMP3rove Academy, 3 reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, precum și peste 40 de consultanți din cele 4 consorții (PROSME, Ro-Boost SMEs, BISNet Transylvania și ERBSN).

Discuțiile purtate în prima partea a zilei de conferință s-au concentrat în jurul a două componente de interes major. Prima componentă de dezbatere s-a focusat pe problemele de management și de zi cu zi ale proiectelor. Anna Sibilla, Ofițerul de Țară pentru România (EASME) a prezentat rezultatele activității rețelei EEN România pentru contractul aferent perioadei 2017-2018, în comparație cu media Uniunii Europene și așteptările Comisiei pentru următorii ani de implementare. În continuare, Anna Sibilla a prezentat rezultatele evaluării contractului viitor 2020-2021, precizând faptul că cel mai probabil pregătirea Contractelor de Finanțare va începe în luna octombrie 2019.

A doua componentă a fost reprezentată de prezentarea primelor rezultate ale implementării proiectelor ce vizează scale-up și oportunitățile pentru transfer, proiecte implementate până la acest moment doar de Consorțiile RoBoost SMEs și BisNet Transylvania.

În partea doua a zilei, au fost prezentate practicile si experiența privind Comunicarea în cadrul consorțiului  Napoli, Italia, susținute de către Antonella Marras, urmate de către Campionul Național de Comunicare din România, Emil Toma de la ADR Centru.

Totodată, în cadrul Întâlnirii naționale EEN s-au prezentat activitățile de instruire - IMP3rove Academy de către trainerul Hanna Kim, precizând faptul că pâna la sfîrșitul anului 2019 vor livra cursuri de instruire  pe tema Agile Innovation Project Management, în vederea actualizării cunoștințelor de management al inovării în rândul consultanților PROSME-INN.

Ultima parte a întâlnirii a constituit un bun prilej de a cunoaște și implementa noile viziuni ale rețelei Enterprise Europe Network.

În încheierea întâlnirii Anna Sibilla și-a exprimat impresia pozitivă cu privire la activitatea depusa până la acest moment și a mulțumit tuturor pentru implicarea activă în implementarea activității EEN.   

Mai multe detalii despre Enterprise Europe Network puteţi obţine de pe site-urile www.adrmuntenia.ro, http://www.prosme.ro/, http://een-romania.ro/.

een-subsol-835x130px.jpg

Alte știri ADR Muntenia