ADR Sud Muntenia

Primul contract finanţat din Programul Operaţional Regional a ajuns la final!

Luni, 18 iulie a.c., a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare a Drumului Judeţean 201B din Ialomiţa. Acesta a fost modernizat cu sprijin financiar nerambursabil din cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1 „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane-inclusiv construcţia/reabilitarea şoselelor de centură”. Beneficiarul lucrărilor este Consiliul Judeţean Ialomiţa, care a primit finanţare Regio pentru proiectul „Ranforsarea şi modernizarea DJ 201B, km 0 + 000 - km 19 + 000 pe traseul Ciochina - Orezu – Raşi”. Valoarea totală contractată a proiectului a fost de 22.066.599,40 lei, 86,5% fiind finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 11,5% din bugetul naţional şi 2% din bugetul propriu al judeţului Ialomiţa.
Proiectul s-a derulat pe parcursul a 36 de luni, perioadă de timp în care s-au realizat lucrări de modernizare şi reabilitare prin refacerea sistemului rutier şi a sistemului de colectare şi evacuare a apelor meteorice, lucrări de consolidare şi modernizare a podurilor aflate pe lungimea drumului. Cu ajutorul finanţării nerambursabile în valoare de aproape 5,5 milioane de euro s-au reabilitat 19 km de drum judeţean, fapt ce a contribuit semnificativ la creşterea traficului de marfă şi pasageri şi la scurtarea timpilor de călătorie.
„La momentul semnării contractului de finanţare, în luna iulie a anului 2008, afirmam că asistăm la un moment istoric deoarece era primul proiect ce primea finanţare din Regio, iar la nivelul ţării era cel de-al treilea contract de finanţare. Acum, după trei ani, constatăm că traseul, de la etapa semnării proiectului şi până la finalizarea acestuia, nu a fost deloc simplu, însă lucrurile cu adevărat bine făcute sunt durabile. Doresc să felicit echipa care nu a precupeţit niciun efort în realizarea acestui proiect şi să îi asigur pe toţi beneficiarii de fonduri Regio că vom fi alături de ei pe durata întregului proces de implementare a contractelor”, a declarat cu acest prilej directorul ADR Sud Muntenia, domnul Liviu Muşat.
ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.
Daniela Traian,
Şef Serviciu Comunicare

Alte știri ADR Muntenia