ADR Sud Muntenia

S-a suspendat depunerea proiectelor Regio pentru serviciile sociale din Sud Muntenia

Începând din data de 28 martie 2011, la nivelul regiunii Sud Muntenia s-a suspendat procesul de depunere a proiectelor în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.
Această suspendare survine în urma emiterii de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, a unei Instrucţiuni ce prevede întreruperea procesului de depunere a cererilor de finanţare. Menţionăm că pentru acest domeniu major de intervenţie, regiunea noastră are alocată suma de 13,88 milioane de euro.
Potrivit Ghidului Solicitantului lansat la începutul anului 2008, în cadrul D.M.I.  3.2 sunt finanţate proiectele ce vizează: centrele sociale cu destinaţie multifuncţională, ce pot acoperi o gamă variată de servicii, cu scopul de a ajuta persoanele în dificultate, începând cu acceptarea lor în centru, până la rezolvarea unor probleme specifice cu care acestea se confruntă, temporar, inclusiv prin organizarea unor ateliere de lucru pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independente şi a competenţelor profesionale; investiţii în centrele rezidenţiale, ce asigură servicii de cazare de lungă durată, asigurându-se astfel un cadru adecvat de găzduire şi îngrijire a persoanelor aflate în dificultate. Pentru a putea fi eligibile, proiectele trebuiau să aibă o valoare totală cuprinsă între minim 350.000 de lei şi maxim 3.500.000 de lei.
Până în data de 28 martie 2011, la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntneia, au fost depuse 59 de proiecte, din care: patru contracte au fost semnate, şapte proiecte au fost retrase de aplicanţi, 11 proiecte au fost respinse, trei proiecte se află în etapa de evaluare a conformităţii şi eligibilităţii, şapte se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară, iar 27 de proiecte se află în etapa precontractuală. Valoarea asistenţei nerambursabile solicitate prin aceste 59 de proiecte este de aproximativ 22,23 milioane de euro.

ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. Mai multe detalii despre posibilităţile de finanţare din Regio puteţi obţine contactând experţii Serviciului Comunicare: 0242/331.769, 0242/315.009, 0728/026.708, fax: 0242/313.167, e-mail: info.regio@adrmuntenia.ro.

Daniela TRAIAN,
Şef Serviciu Comunicare

Alte știri ADR Muntenia