ADR Sud Muntenia

Întreprinderea socială „Ai voință, Ai putere” din Călărași, luptă pentru dezvoltarea comunității din care face parte

senses-antet-835x115_5.jpg

În perioada următoare, ADR Sud Muntenia va pro­mova întreprinderile sociale care au participat la evenimentele organizate în cadrul proiectului, fiind considerate modele de bună practică.

Asociația „Ai voință, Ai putere” este o întreprindere socială acreditată, înființată în 2016 ce are ca scop integrarea în societate a persoanelor defavorizate și dezvoltarea personală a tinerilor prin diverse campanii și evenimente.

În cadrul Asociației „Ai voință, Ai putere” lucrează patru persoane dintre care două persoane provin din medii defavorizate.

În acest moment, Asociația „Ai voință, Ai putere” derulează diferite proiecte, printre care activități de susținere a copiilor, tinerilor, persoanelor cu dizabilități pentru integrarea acestora în societate. De asemenea, asociația desfășoară o serie de activități recreative, de tip after school, pentru copiii defavorizați și cu posibilități financiare reduse.

Totodată, asociația oferă consiliere psihologică copiilor care au părinții plecați în străinătate și care sunt lăsați în grija altor persoane, precum și training de comunicare și consiliere cu privire la integrarea pe piața muncii și îndrumarea tinerilor în viață.

Pe lângă aceste activități, în cadrul Asociației „Ai voință, Ai putere” a fost dezvoltat un atelier, unde persoanele defavorizate confecționează manual diverse decorațiuni. De asemenea, tot în cadrul acestui atelier se inscripționează motive tradiționale românești prin tehnica cusutului pe etamină.

Începând cu anul 2018, Asociația „Ai voință, Ai putere” a deschis un atelier de lucru și în județul Giurgiu, în cadrul căruia lucrează o persoană defavorizată.

Realizări

Printre realizările importante ale Asociației „Ai voință, Ai putere” se numără deschiderea primului after school în municipiul Oltenița. În cadrul acestuia, se desfășoară foarte multe activități moderne și atractive pentru copii, atât în ceea ce privește pregătirea temelor, aprofundarea noțiunilor predate la scoală, cât și instruirea copiilor privind participarea la diverse concursuri sub îndrumarea unor cadre didactice de specialitate. De asemenea, se organizează activități recreative (jocuri colective, pictura, modelaj, vizionari de filme, plimbări etc.), petreceri pentru copii (onomastici, aniversări), excursii și tabere.

Totodată, împreuna cu cadrele didactice specializate, se învață mai multe limbi străine, printre care spaniola, engleza, franceza.

Planuri de viitor

Asociația „Ai voință, Ai putere” își propune ca în viitorul apropiat să deruleze o serie de campanii și proiecte în sprijinul educației, mediului și integrarea celor marginalizați în societate. Abordând atât cauzele, cât și consecințele sărăciei, Asociația „Ai voință, Ai putere” oferă copiilor o șansă pentru un viitor mai bun, ajutându-i să supraviețuiască și să crească armonios.

Alte știri ADR Muntenia