ADR Sud Muntenia

Studiu SAR despre vulnerabilitatea fondurilor europene

Societatea Academică din România (SAR) a publicat recent un studiu despre vulnerabilitatea fondurilor europene. În perioada martie – iunie 2013, echipa SAR a desfăşurat o cercetare calitativă şi propune autorităţilor publice responsabile, beneficiarilor, societăţilor civile şi mass-media o listă de indicatori care pot fi urmăriţi pentru a scădea riscul fraudelor cu fonduri europene în următoarea perioadă de accesare a acestora.

La identificarea vulnerabilităţilor şi formularea de recomandări au contribuit atât jurnalişti de investigaţie, consultanţi şi evaluatori cu experienţă în domeniul fondurilor europene, cât şi persoane din partea Autorităţilor de Management şi Organismelor Intermediare. Metodele de cercetare au cuprins interviuri semi-structurate, focus-grupuri, aplicarea unui chestionar online şi documentare de specialitate.

Studiul SAR poate fi consultat pe website-ul ADR Sud Muntenia – www.adrmuntenia.ro, la secţiunea Bibliotecă - Documente utile, link: http://www.adrmuntenia.ro/documente/studiu-sar_2013.pdf

Alte știri ADR Muntenia