ADR Sud Muntenia

Îndreptar în domeniul achizițiilor publice, elaborat de ADR Sud-Muntenia

ok_1.jpg

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027, Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă 2021-2027 și pentru Programul Sănătate 2021-2027, a publicat un Îndreptar în domeniul achizițiilor publice pentru beneficiarii proiectelor cu finanțare din fonduri europene.

Acest document este orientativ, prin intermediul lui urmărindu-se sprijinirea responsabililor cu achizițiile derulate în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene, prin evidențierea aspectelor în care s-au produs erori.

Totodată, acesta ia în considerare prevederile noii legislații în domeniul achizițiilor publice si experiența directa privind implementarea acestora. Acest îndreptar în domeniul achizițiilor publice este orientativ, principalul scop al acestuia constând în sprijinirea responsabililor cu achizițiile publice derulate in cadrul proiectelor finanțate prin fonduri europene, precum și evidențierea aspectelor în care s-au produs erori. In același timp ghidul conține recomandări pe baza cadrului legislativ național și european dar ține cont și de următoarele :

- prevederile din Anexa la Decizia Comisiei Europene din 14.05.2019 pentru stabilirea liniilor directoare pentru determinarea corecțiilor financiare care trebuie aplicate cheltuielilor finanțate de Uniune pentru nerespectarea normelor aplicabile in domeniul achizițiilor publice.

- Documentul Orientări pentru responsabilii cu achizițiile publice privind evitarea celor mai obișnuite erori în proiectele finanțate din fondurile structurale și de investiții europene, realizat de serviciile Comisiei Europene responsabile cu achizițiile publice, in consultare cu experți in domeniul achizițiilor publice din statele membre.

Îndreptarul cuprinde capitole referitoare la cadrul legislativ european și național în domeniul achizițiilor publice, precum și un capitol dedicat prevenirii neregulilor.

Pentru mai multe detalii puteți descărca documentul de la următoarea adresă: https://www.adrmuntenia.ro/indreptar-in-domeniul-achizitiilor-publice-pentru-beneficiarii-proiectelor-cu-fi/static/1912 

Alte știri ADR Muntenia