Acum ne puteți găsi și pe

Întâlnire de lucru privind oportunităţile de finanţare active în perioada 2014 - 2020

agk6zd637c7ybhzn-1445430576.jpg

Marţi, 20 octombrie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, prin directorul Liviu Muşat, directorul Dezvoltare şi Comunicare, Daniela Traian, şi şeful Serviciului Comunicare, Cristina Radu, a participat, alături de reprezentanţi ai Autorităţilor de Management, la întâlnirea de lucru destinată factorilor decizionali din cadrul administraţiei publice locale din judeţul Dâmboviţa, pentru a discuta despre oportunităţile de finanţare din programele active în perioada 2014 - 2020.

Întrunirea, organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, a avut ca scop sprijinirea autorităţilor publice locale în identificarea de surse de finanţare pentru realizarea de proiecte de dezvoltare a localităţilor dâmboviţene atât din mediul urban, cât şi din mediul rural. Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat în comuna Moroeni, la Complexul Hotelier Gâlma, unde au participat aproximativ 80 de persoane.

Cu această ocazie, au fost prezentate oportunităţile de investiţii din cadrul POR 2014 – 2020, cu accent pe Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Axa prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale” şi Axa prioritară 10 – „Dezvoltarea infrastructurii educaţionale”.

Reamintim că la sfârşitul lunii iunie a.c., la Bruxelles, a fost semnată decizia Comisiei Europene de adoptare a POR 2014 – 2020, care va continua să finanţeze investiţii din perioada 2007 - 2013, astfel: infrastructură socială, de sănătate şi educaţională, IMM-uri, drumuri judeţene şi turism, dar va finanţa şi noi categorii de proiecte faţă de programul precedent – reabilitarea termică a clădirilor publice, lucrări de cadastru şi centre de transfer tehnologic. Alocarea totală din fondurile FEDR pentru POR 2014 – 2020 la nivel naţional este de 6,7 miliarde de euro, din care peste 800 de milioane de euro revin regiunii de dezvoltare Sud Muntenia.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.