Acum ne puteți găsi și pe

Proiectul RIS/INnSoM- Inoveaza Sud Muntenia intra in faza intaia!

In perioada 5-8 octombrie 2006  a avut loc, la Targoviste, sediul Consiliului Judetean Dambovita, o intalnire de lucru a partenerilor implicati in derularea proiectului RIS/InnSoM. Acest proiect a castigat finantare de la Comisia Europeana prin intermediul programului Cadru 6 si are ca obiectiv realizarea strategie de inovare pentru Regiunea Sud Muntenia. La nivelul tarii, alte patru agentii au castigat proiectul RIS pentru regiunile lor, fapt ce situeaza Romania pe locul doi in Europa dupa Polonia, ca numar de proiecte RIS castigate in anul 2004, pe programul Cadru 6.

 

InnSoM este prima strategie de inovare regionala ce va fi elaborata si implementata in Sud Muntenia. In vederea realizarii acestei strategii, Agentia pentru Dezvoltare Regionala are ca  parteneri straini pe  META Srl Umbria (din Italia) si Agentia de Dezvoltare din Nord-Vestul Angliei (Marea Britanie). La intalnirea de la Targoviste au participat reprezentantul Comisiei Europene,  domnul Sven SCHADE (DG Enterprise and Industry), partenerii italieni reprezentand META GROUP: domnul Andrea di Anselmo si doamna Anca Dordea, si partenerii englezi: doamna Bea Acton si  doamna  Anne SAMSON reprezentand Agentia de Dezvoltare Nord Vest din Anglia.

 

Proiectul ne va ajuta sa cream o  legatura stabila si in acelasi timp eficienta intre  mediul de cercetare si mediul afacerilor. Acest lucru se va realiza cu ajutorul  administratiei publice, care va participa activ si va avea un rol de liant in creionarea si identificarea domeniilor de interes pentru inovare si cresterea competitivitatii in regiunea Sud Muntenia.  In acelasi timp, prin intermediul proiectul RIS/InnSoM, va putea lua nastere  o viziune de ansamblu asupra modului in care regiunea noastra si Romania pot deveni  parteneri  activi si valorosi in Uniunea Europeana” a declarat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat.

 

Scopul intalnirii de la Targoviste a fost de a de  stabili actiunile ce vor avea loc in urmatoarea faza a proiectului, respectiv etapa intaia. Potrivit calendarului de implementare, RIS/InnSoM este structurat in trei etape,  perioada de realizare a acestuia  de  32 de luni.

Mai multe detalii puteti obtine de la coordonatorul proiectului, d-ra Gilda Niculescu, telefon 0728-026-714, e-mail : ris@adrmuntenia.ro

 

 

Consilier Comunicare

Daniela Traian

 

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.